Societat

Gastronomia

Premi al plat d’arròs innovador

La xef del restaurant Voramar d’Altafulla guanya la primera edició d’un certamen estatal per escollir el millor arròs de l’any

La recepta, escollida entre un miler d’aspirants, és un arròs cremós amb xiitake i presa ibèrica

Tot i que ja no som en temporada alta, el restaurant Voramar d’Altafulla continua omplint taules. Ara, el plat estrella no és cap dels arrossos mariners, clàssics de la casa, sinó un arròs cremós amb xiitake i presa ibèrica amb maionesa de foie. I és que l’aposta de la xef de la casa, Sara Nicolás ve avalada pel recent reconeixement com a millor recepta d’arròs d’arreu de l’Estat espanyol.

El certamen, organitzat per la Federació de Cuiners i Rebosters d’Espanya (Facyre) i la Federació Espanyola d’Hostaleria (FEHR) amb el suport d’Unilever Food Solutions, ha reunit en aquesta primera edició més d’un miler de xefs d’arreu de l’Estat espanyol amb l’objectiu de recollir la millor recepta d’arròs entre els professionals de la restauració. Després d’una primera fase amb més de mil aspirants, es van escollir sis propostes finalistes, entre què la de la xef del Voramar d’Altafulla, que va passar el darrer sedàs d’un jurat integrat, entre d’altres, per cuiners amb estrelles Michelin com ara Kiko Moya i Mario Sandoval. I del tast final va sortir la proposta guanyadora de Sara Nicolás que, en espera de celebrar una segona edició del certamen, ostentarà el títol de Millor Arròs d’Espanya del 2017.

“Era una aposta arriscada”, reconeix la xef guardonada, perquè l’èxit del plat rau a encertar el punt de cocció, explica ara. Amb només 25 anys, Sara Nicolás pilota des de fa dos anys la cuina del restaurant Voramar d’Altafulla, el negoci familiar que l’ha fet tornar a casa després de treballar a l’hotel Vela al costat del xef Carles Abellán i al restaurant La Balsa de Barcelona. “El meu primer mestre va ser l’avi”, explica amb orgull, i hi afegeix: “Als vuit anys, ja l’ajudava al restaurant.”

Ara, la incorporació de l’arròs de xiitake a la carta és només un punt de partida per a un projecte més ambiciós. “Vull quedar-me a casa i canviar el concepte del restaurant fent una cuina més innovadora però sense perdre les arrels”, relata Nicolás. A la sana ambició no s’hi han de posar límits i d’aquí que la jove cuinera no descarti res: “Una estrella Michelin? Sona bé, la veritat”, diu mig de broma, mig de veritat. De moment, ja pot lluir a la carta el millor arròs de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA