Societat

A Santa Bàrbara, collita i fira

La Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç se celebra aquest cap de setmana amb un monogràfic de Patchwork

A Santa Bàrbara, quan és temps de collita d’oli­ves, s’escau també la Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç, amb tres dies plens d’acti­vi­tat econòmica, jor­na­des tècni­ques i pro­pos­tes fes­ti­ves. La inau­gu­ració ofi­cial d’aquesta 21a edició serà avui a la tarda al recinte firal que aplega més de cin­quanta expo­si­tors, men­tre que els actes més lúdics que pre­senta el pro­grama començaran a des­ple­gar-se demà al matí. En des­taca l’espai temàtic dedi­cat al Patchwork, que ha tin­gut la col·labo­ració de la mer­ce­ria Capritx amb la majo­ria de tre­balls con­fec­ci­o­nats per pla­ne­res. D’altra banda, no hi fal­ten acti­vi­tats clàssi­ques, com ara el tast d’oli, els con­cur­sos d’esprémer man­da­ri­nes, d’alli­oli o de ple­gar oli­ves a la manera tra­di­ci­o­nal o la ballada i can­tada de jotes. Dis­sabte a la nit hi haurà el cor­re­bars i una vet­llada musi­cal. Per a la mai­nada s’han pre­pa­rat gim­ca­nes i tallers i s’ofe­ri­ran pas­se­ja­des en carro i cavalls, la visita a la Casa Museu del Pagès, d’Àngel Fibla, i el cen­tre d’inter­pre­tació de la vida a la plana. A més, diu­menge a la tarda tindrà lloc una exhi­bició de doma clàssica i alta escola, a càrrec del genet Car­los Cid. La gas­tro­no­mia amb la tapa de la fira i les XX Jor­na­des Gas­tronòmiques de la Cuina de l’Oli serà un altre reclam.

La fira

Dies 17-19

www.​san​taba​rbar​a.​cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia