Infraestructures i serveis

serveis

La instal·lació fotovoltaica al CEIP Pedra Blanca-ZER Empordanet, en execució

La Pera ha posat fil a l’agulla per posar en marxa una comunitat energètica del municipi. Actualment, el projecte es troba en fase d’execució: s’està executant la instal·lació fotovoltaica al CEIP Pedra Blanca-ZER Empordanet i paral·lelament s’està activant tota el mecanisme legal per a que la comunitat energètica sigui un fet.

La comunitat energètica de La Pera consisteix en el desplegament de sistemes de generació fotovoltaics a la teulada del CEIP Pedra Blanca-ZER Empordanet, que compartiran la seva energia amb els veïns de La Pera. A més, els participants es beneficiaran d’una plataforma de gestió energètica per a millorar els seus costos energètics i disposaran d’un gestor de la comunitat energètica que periòdicament els assessorarà sobre com millorar aspectes energètics.

Pel que fa al funcionament, l’Ajuntament de La Pera posa a disposició de la ciutadania una part de la potència de la instal·lació FV desplegada a l’escola del municipi i ha obert un registre de sol·licituds de participació en la generació fotovoltaica municipal, d’acord amb la normativa local. La ciutadania que resulti seleccionada formarà part de la comunitat energètica de la Pera. A partir d’aquí, a canvi d’una quota de participació anual, rebran l’energia generada de 1 ó 0,5 kWp (que equivalen aproximadament a 3 i 1,5 plaques respectivament) de la instal·lació fotovoltaica municipal, i el consegüent estalvi directe en factura a final de mes. A més, tindran accés a una aplicació que els permetrà visualitzar l’impacte del seu consum i generació, així com el de la comunitat energètica perenca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya
LA CRÒNICA

“Girona no s’acaba al carrer del Carme”

religió

Entrellaçant cristianisme i catalanitat

Barcelona
integració

Mataró recull l’‘artivisme’ de la Vocalia de Dones de Rocafonda

mataró
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona