Infraestructures i serveis

SERVEIS

Calella rep 300.000 euros de l’ACA per a la xarxa de subministrament d’aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha confirmat a l’Ajuntament de Calella una subvenció de 300.000 euros. Segons un comunicat del consistori, els diners s’invertiran en la realització d’un projecte tècnic que inclou actuacions per a la millora i renovació de la xarxa de subministrament d’aigua en baixa, la millora de la regulació de les pressions i la sectorització de la xarxa a Calella. En aquest sentit, el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Josep Grima, en declaracions a Ràdio Calella ha explicat que la subvenció ha trigat set mesos a resoldre’s i que en aquest període des del govern de Junts i el PSC ja ha posat en marxa algunes obres que es consideraven prioritàries. “Al carrer Doctor Vives era vital fer-hi una actuació, i ja l’hem començada i als carrers Sant Josep i Miquel Cuní, la subvenció ens ajudarà a finançar les obres, i en podrem planificar més. Tenim dos anys per esgotar la subvenció”, comenta el regidor. Entre els principals projectes que contempla la ciutat per afrontar amb èxit l’emergència per sequera hi ha la construcció d’un col·lector d’aigües pluvials al Parc Dalmau i el canvi de canonada que passa soterrada per la Riera Capaspre “de les més grans que hi ha a Calella”.

D’altra banda, Josep Grima va explicar que ja s’han començat a fer les primeres proves per reduir la pressió de l’aigua durant les nits. La zona triada és la turística i el sistema permet ajustar la pressió als diferents nivells de demanda, amb l’objectiu de garantir que el servei puguin arribar fins als pisos més alts. Segons Grima, reduint la pressió durant les nits es minimitza el nivell d’estrès de les canonades i l’aparició de fuites. Tot i això, segons el tinent d’alcaldia de Serveis Públics, el nivell d’eficiència de la xarxa local se situa en el 85%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat