Infraestructures i serveis

Portbou suspèn el pagament de factures a Endesa després d’un tall elèctric al municipi

L’alcalde diu van intentar demanar que es fes de nit i que no van trobar cap interlocutor

L’Ajuntament de Portbou ha decidit suspendre el pagament de factures a Endesa, segons recull l’Acn. El consistori ho ha acordat en Junta de Govern després que aquest dimecres la companyia fes un tall de subministrament a tot el municipi per “tasques de manteniment”. Des de l’Ajuntament argumenten que els ho van comunicar via correu electrònic la setmana anterior i en fulletons.

Per intentar que aquestes tasques es fessin de nit, van intentar contactar amb la companyia però va ser “impossible” perquè “no hi ha cap referent humà” al territori. A més, diuen que el tall havia de fer-se de 9 a 13 hores però que, en algunes zones, va començar a les 7.50 hores i el restabliment no es va produir fins a les 14.32 hores. La suspensió es mantindrà, asseguren, “fins que es mantingui una reunió presencial per rebre explicacions”.Des de l’Ajuntament, a més, diuen que posaran sobre la taula un acord en què s’estableixi que els talls només es podran fer de nit i en dates acordades.

Endesa nega les acusacions de l'Ajuntament de Portbou i diu que sí que van atendre l'alcalde, Gael Rodríguez, arran del tall elèctric programat aquest dijous al municipi. La companyia diu que els treballs de manteniment es van comunicar com és habitual una setmana abans i via cartells informatius. En aquest sentit, diuen que ningú va demanar un canvi i que, per tant, els treballs es van executar. També argumenten que estava previst que comencessin a les 8 i no a les 9 com diu l'alcalde i que es van allargar més d'una hora per la forta Tramuntana que bufava, retardant el restabliment del servei. A més, asseguren que els ajuntaments compten amb un telèfon d'atenció personalitzada, que Rodríguez hi va contactar aquest dijous mateix i que se'l va atendre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.