Infraestructures i serveis

equipaments

Vilanova pressiona la concessionària, farta del mal funcionament de les piscines

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha fet arribar a Garraf Sport AIE, concessionària de l’Esportiu la Piscina i Parc Esportiu del Garraf, un requeriment en el qual s’insta l’empresa a executar, amb caràcter d’urgència, les accions necessàries per garantir el funcionament de les dues instal·lacions, i resoldre així les principals deficiències que repercuteixen en el funcionament i que han causat reiterades queixes entre els usuaris.

Durant les darreres setmanes s’han produït diverses reunions entre les dues parts per abordar la situació i posar damunt la taula les inversions necessàries en manteniment. L’Ajuntament en va fer una diagnosi tècnica, que recull una llista d’inversions considerades molt urgents com ara la reparació de l’automatització del control de temperatura de l’Esportiu la Piscina i la instal·lació de làmpades d’esterilització amb ultraviolats als sis vasos d’aigua: tres al Parc del Garraf i tres més a l’Esportiu la Piscina.

Pel que fa a les inversions de caràcter urgent, la diagnosi preveu la compra d’una nova deshumectadora per a l’Esportiu la Piscina, dues noves refredadores per al Parc del Garraf i la línia de vida a la coberta del Parc del Garraf. La llista també inclou altres inversions necessàries com ara resoldre la degradació de la façana i la coberta de l’Esportiu la Piscina.

A causa de la falta de resposta i l’omissió reiterada del lliurament del pla d’inversions 2024, i atès que la situació empitjora, amb constants queixes dels usuaris, l’Ajuntament ha requerit a Garraf Sport AIE l’execució i el calendari de les actuacions necessàries per recuperar la normalitat als dos equipaments esportius. El calendari inclou un pressupost aproximat de les accions estimat entre 150.000 i 300.000 euros, depenent de si es tracta de reparació o substitució, i fixa un termini màxim de resolució entre el 21 de juny i el 30 d’agost en funció de cada cas.

El regidor d’Esports, Miguel Ángel Iglesias, ha explicat que la decisió s’ha pres un cop esgotades les vies negociadores i en vista d’una situació que, lluny de resoldre’s, s’està agreujant en els darrers dies. “Reclamem que es facin càrrec de les seves competències i que executin les accions de manteniment perquè les instal·lacions estiguin en òptimes condicions d’ús, sense perjudici ni per a les persones usuàries ni per al personal que hi treballa”, afirma Iglesias. Des de la regidoria d’Esports, es farà un seguiment dels processos de manteniment i obres.

Pel que fa a la situació actual quant a l’aigua de bany de les piscines de les dues instal·lacions, diàriament s’hi fan tres analítiques, en diversos moments del dia, per comprovar els paràmetres que fan referència a temperatura, PH, clor i cloramines. En cas que alguna de les mesures no s’ajusti als valors establerts, es procedeix al tancament de l’accés a les piscines i a l’anul·lació de les activitats previstes fins que una nova anàlisi de l’aigua en validi la qualitat òptima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia