Infraestructures i serveis

SERVEIS

Blanes posa en servei una deixalleria mòbil amb recorregut fix a tots els barris

El departament de residus i neteja de l’Ajuntament de Blanes ha posat en funcionament una deixalleria mòbil que estarà fent un recorregut mensual fix a tots els barris. S’ha assignat un dia del mes perquè sempre hi sigui en un determinat punt del veïnat que s’anuncia a través de cartells informatius on diu quin dia és, així com l’horari que també serà el mateix per a tothom: des de les 10 del matí fins a les 5 de la tarda.

Un cop al mes, doncs, tots i totes les veïns del municipi saben que tenen a la seva disposició la deixalleria mòbil, que s’apropa a casa seva enlloc d’haver d’anar a la deixalleria municipal central, situada a la Carretera de Malgrat, al polígon industrial, davant de l’Institut S’Agulla. A la mòbil s’hi pot abocar el mateix tipus de material que a la fixa que hi ha al polígon. És aquell tipus de deixalla que no es pot abocar enlloc en les recollides convencionals: orgànica, resta, envasos, paper i vidre.

En un dels costats hi ha dos grans receptacles per a ampolles i bateries, completat per set espais més petits per als cosmètics; cables i carregadors; piles; bombetes; tòners; CD, DVD i cintes de vídeo; i objectes punxants. A l’altre costat del gran contenidor hi ha un gran receptacle per a mobles i trastos vells, així com quatre més per a aerosols; pintures; petits aparells elèctrics i electrodomèstics; i aparells informàtics.

Inversió de 27.000 euros

De fet, els veïnats del municipi ja coneixen el funcionament de la deixalleria mòbil, ja que des del novembre va començar un recorregut formant part del Pla Activa’t, amb un rentat de cara integral arreu del municipi. Es tracta d’una inversió realitzada per l’Ajuntament de Blanes que ha significat un cost total de 27.000 euros.

Totes les estades de la deixalleria mòbil van acompanyades d’un operari que ajuda a la ciutadania per poder-hi abocar els embalums que duen al lloc més adequat, així com per informar i orientar sobre el reciclatge. Abans de posar en marxa aquesta itinerància, des del Departament de Residus i Neteja es va fer un estudi en profunditat per trobar l’indret més adequat per allotjar el servei.

En aquest sentit, hi ha veïnats que no tenen una localització adequada per enquibir aquest servei per les especificitats logístiques que comporta el seu trasllat diari, així com el lloc on s’hi ha d’estar durant tota una jornada. Per això, des de l’Ajuntament de Blanes s’ha dissenyat un quadre amb els dies i llocs fixos on es situa un cop al mes, amb l’única peculiaritat que la 5a setmana de cada mes no s’efectua el servei a l’haver completat ja el recorregut en quatre setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia