Infraestructures i serveis

Obre al públic el nou Centre d’Interpretació del Vi de Calonge

El nou Centre d’Interpretació del Vi de Calonge començarà a obrir les portes amb regularitat demà dissabte. Ubicat en el número 5 del carrer Major, l’equipament es podrà visitar els caps de setmana del 8 i el 9 de juny i del 15 i el 16 de juny, els dissabtes a la tarda de 18 a 20 hores i els diumenges al matí d’11 a 13 hores; els caps de setmana del 22 i el 23 de juny i el 29 i el 30 de juny, els dissabtes d’11 a 13.30 hores i de 17 a 19.30 hores i els diumenges d’11 a 13.30 hores. A partir del juliol, estarà obert cada dia de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores.

El Centre d’Interpretació del Vi de Calonge ofereix una exposició divulgativa que posa en valor la producció vitivinícola al municipi, una activitat productiva que ha perdurat fins als nostres dies adquirint diferents modalitats: des dels pagesos que mantenen una manera de viure i treballar amb una llarga tradició, fins als cellers que elaboren vins amb preceptes moderns adherits a la Denominació d’Origen Empordà.

L’exposició té per objectiu principal donar a conèixer la diversitat, la significació i el valor cultural de l’activitat vitivinícola a Calonge, qualitats que atorguen al municipi singularitat. Es posa èmfasi en com la voluntat de continuïtat de l’activitat pagesa a Calonge ha garantit la conservació d’un reservori únic de varietats viníferes, així com la preservació de tècniques i de coneixements tradicionals que situen el municipi en referent d’interès en vitivinicultura i agricultura tradicional. S’enfoca des de diversos punts de vista temàtics. En són alguns exemples la història, el paisatge, les maneres diferents de fer vi, la biodiversitat al camp, l’època de la verema, o la feina dels cellers.

Solució temporal

El local del carrer Major no és l’emplaçament definitiu del Centre d’Interpretació del Vi de Calonge. Anirà a l’antiga casa de les Monges, també al carrer Major, i no només operarà com a centre de difusió del vi de Calonge, sinó com un espai per a la promoció de productes agroalimentaris locals. Al mateix temps, comptarà amb diverses aules per la implementació de programes de formació en gastronomia, enologia i turisme cultural. En aquest equipament dinamitzador d’uns 1.100 metres quadrats, a més d’un pati posterior que farà alhora de plaça pública, es duran a terme jornades, exposicions i esdeveniments per impulsar els productes locals i, especialment, per donar a conèixer les particularitats del vi de Calonge. És un dels projectes que té entre mans l’Ajuntament per de dinamitzar el centre històric de Calonge i s’hi destinaran més de dos milions d’euros. Està previst que l’edifici estigui pràcticament acabat un cop finalitzat l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Instal·laran vuit nous punts de càrrega de vehicles elèctrics a Roses

ROSES
Salut

Protesta davant Salut i l’ICS conta les retallades a hospitals i CAPs a l’estiu

barcelona
Societat

Crida a la prudència per un cap de setmana llarg de revetlla i Gran Premi de F1

Barcelona

L’Ajuntament vol aprovar al ple del vespre el projecte de la piscina coberta

olot

Seu de l’acte central del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI

breda
urbanisme

Barcelona destina 10,5 milions a millorar l’accessibilitat a les voreres

Barcelona
Societat

Nou aparcament de més de 300 places a l’estació de Martorell Central

Martorell

250 investigadors es reuniran al 10è congrés Living Knowledge de la UdG

girona

Nova teràpia al Trueta per al tractament de la insuficiència cardíaca

girona