Infraestructures i serveis

transport

Vilanova i la Geltrú vol millores al transport públic

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha presentat les al·legacions a l’avantprojecte del pla territorial parcial del Penedès (PTPP), pel que fa a les infraestructures de mobilitat i transport públic i a les urbanitzacions periurbanes. Fa pocs dies es va presentar l’avantprojecte del pla, i ara el consistori hi diu la seva. A conseqüència de la gran quantitat d’urbanitzacions periurbanes que té, demana que el pla territorial prevegi alternatives i mecanismes urbanístics que permetin, a través del planejament municipal que les urbanitzacions no desapareguin, però que millorin les seves condicions. En referència a les infraestructures, proposen desdoblar la C-31, la reconversió de la BV-2115 i la millora del transport públic interurbà i dels espais d’intermodalitat. En concret, es demana la millora de la infraestructura ferroviària, concretant la línia orbital per fases, i abordant la connexió de l’estació actual cap a Roquetes i Vilafranca del Penedès.

També aposten per permetre la transformació de nou sòl industrial per crear més activitat econòmica, que es prevegi el Port de Vilanova com un dels principals espais logístics i comercials i que es tingui en compte com a polaritats de centralitat espais com la zona universitària de Vilanova i la Geltrú. I des del coneixement exhaustiu del territori mantenen la necessitat de mantenir alguns connectors ecològics com a eixos ambientals.

També posen de manifest el fet que el pla territorial no defineix cap estratègia concreta pel que fa a la platja Llarga, que continua sent a tots els efectes sòl urbà. També han fet notar que els ajuntaments perden capacitat de decisió sobre l’ordenació del seu territori, fet que minva així la capacitat de decisió sobre el model de ciutat. Són suggeriments que van ser exposats durant la comissió del POUM, el pla d’ordenació urbana municipal, que està treballant en la redacció de l’avanç del nou pla general per VNG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia