Infraestructures i serveis

SERVEIS

Manresa engega el nou sistema de reciclatge amb contenidors tancats

Avui ha començat als barris de la Balconada i Cal Gravat i s’anirà estenent arreu del municipi

El canvi busca doblar el percentatge de recollida de residus, estancada en el 45%

Els veïns dels barris de La Balconada i Cal Gravat de Manresa, que sumen uns 5.000 habitants dels 80.000 que té la capital del Bages, han estrenat avui el nou sistema de reciclatge amb els contenidors d’envasos, orgànica i rebuig tancats i als quals només s’hi podrà accedir amb targeta. Tots de manera il·limitada a excepció del rebuig, que només es podrà obrir un cop per setmana. D’aquesta manera, Manresa es converteix en la primera ciutat gran del país en implantar un sistema avançat de recollida de residus. Es tracta d’un model mixt: porta a porta per a comerços i equipaments, i contenidors tancats per a les llars. L’alcalde, Marc Aloy, reconeix que “no és fàcil perquè no hi ha cap referent. És el canvi amb més impacte per a la ciutadania”.

“Avui és la prova de cotó, quan es dona visibilitat a una feina que portem anys fent”. El regidor d’Acció Climàtica, Pol Huguet, valora així el tret de sortida al tancament de contenidors a la ciutat. Després d’aquests primers barris, el sistema continuarà als de la Sagrada Família i la Font, fins a fer-ho a tota la ciutat.

El sistema de contenidors tancats se suma al porta a porta per a comerços i equipaments. De manera que Manresa tindrà un sistema avançat de recollida de residus a tota la ciutat. L’objectiu del canvi de model és doblar el percentatge de recollida selectiva, que ara fa anys que està estancat entre el 40 i el 45%. El model de recollida selectiva mixt que s’implanta a la ciutat és fruit d’un procés participatiu desenvolupat entre el febrer i març del 2020, segons el qual el 80% dels participants va estar d’acord en la implantació dels contenidors intel·ligents per a les cases.

L’alcalde, Marc Aloy, reconeix que aquest és el canvi més gran que s’ha fet a la ciutadania i el que té més impacte perquè afectarà tothom. “És una petita revolució”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia