Infraestructures i serveis

El servei de transport públic de la Vall de Camprodon arriba als 1.500 usuaris els primers cinc mesos

El Departament de Territori va posar en funcionament el novembre de 2022 el servei de transport públic a demanda de la Vall de Camprodon, i el va millorar el gener de 2024 amb la incorporació de noves expedicions i parades, així com amb la nova línia Ripoll – Sant Joan de les Abadesses – Ogassa.

El Departament de Territori ha fet balanç de l’evolució de la demanda d’aquests primers cinc mesos de 2024 i ha verificat que el servei té molt bona acollida per part dels viatgers, amb un increment del 40% de peticions i més de 1.500 usuaris en aquest període.

El servei s’opera exclusivament a demanda, de manera que els vehicles només circulen quan la ciutadania necessita el servei. Els vehicles que tenen parades i horaris prefixats adapten els recorreguts a les necessitats reals de demanda de la ciutadania. La demanda es formalitza a través del sistema Clic.cat amb l’App Ne-MI, de molt fàcil utilització, que ha reduït la previsió a només 15 minuts respecte a l’hora de trobada entre el viatger i el vehicle. El servei també es pot demanar telefònicament per evitar que ningú deixi de fer servir el transport públic per una qüestió de bretxa digital.

Durant el 2023, que va ser el primer any de funcionament, el servei va tenir molt bona acollida per part dels veïns i veïnes dels fins a 18 nuclis de població i 9 municipis per on circula. Vista l’evolució, al gener d’aquest 2024, el Departament de Territori i el Consell Comarcal del Ripollès van millorar el servei amb l’establiment d’una nova ruta fins a Ogassa des de Sant Joan de les Abadesses i Ripoll.

Aquest increment dels usuaris, sobretot dels usuaris habituals que utilitzen el servei per necessitat de mobilitat laboral o acadèmica, garanteix la continuïtat del servei i permetrà futures ampliacions del Clic.cat cap a altres zones de baixa densitat demogràfica del Ripollès amb la voluntat que tothom, amb independència d’on visqui, pugui disposar d’un transport públic adaptat a les seves necessitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crisi migratòria

Frontex veu amb preocupació les xifres de la Ruta Canària

barcelona
Olot

El PSC recull firmes per millorar els horaris de bus

Olot
estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

barcelona
SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

SALT
Mobilitat

Barcelona premia dos projectes d’intel·ligència artificial aplicats als autobusos

Barcelona
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona