Infraestructures i serveis

Instal·laran vuit nous punts de càrrega de vehicles elèctrics a Roses

L’Àrea d’Infraestructures i Serveis de l’Ajuntament de Roses està tramitant el projecte per a l’adquisició i instal·lació de vut nous punts de càrrega de vehicles elèctrics que es distribuiran per diferents espais i urbanitzacions del municipi. L’actuació forma part del Pla de Sostenibilitat Turística de Roses finançat pels Fons Next Generation.

Els aparcaments de la plaça Frederic Rahola, plaça del Teatre, Piscina Municipal, carrer Port Reig, avinguda de la Platja i Mercat Municipal, així com el passeig Marítim de la urbanització de Canyelles i l’avinguda de Rhode (a l’alçada de la plaça de les Botxes), són els emplaçaments on està previst instal·lar en els propers mesos les noves estacions de càrrega de vehicles elèctrics, que comptaran també amb dispositius per a la càrrega de bicicletes elèctriques.

Des de l’any 2023, amb l’adhesió de l’Ajuntament de Roses al Pacte d’Alcaldes per a la reducció d’emissions de CO2 i la redacció del Pla d’acció per a l’energia sostenible de Roses (PAES), el consistori ha dut a terme actuacions diverses dirigides a l’estalvi energètic i a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. Una de les accions previstes en el PAES, és la renovació eficient del parc mòbil de turismes del municipi i la diversificació energètica del sector. Per tal d’aconseguir aquesta renovació del parc mòbil, una de les accions és l’aposta per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la via pública.

Ara, elsvuit nous punts de càrrega elèctrica passaran passaran a sumar-se als ja operatius al municipi des de l’any 2017, situats a l’avinguda de Rhode i a la riera Ginjolers.

“Amb la incorporació dels nous carregadors”, assenyala el regidor d’Infraestructures i Serveis, Lluís Espada, “volem donar resposta a la demanda creixent i oferir una xarxa més àmplia a veïns i visitants, alhora que diversificar les zones i urbanitzacions de Roses que comptaran amb aquests equips, per evotar desplaçaments als usuaris. L’objectiu és continua treballant per la transició verda, la reducció d’emissions i la sostenibilitat en el sector de la mobilitat” .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia