Infraestructures i serveis

trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

La Direcció General de Trànsit comença a tramitar les reformes en el reglament de circulació

La reducció de la taxa d’alcohol permesa per als conductors novells i els professionals, i l’ús obligatori del casc per circular amb patinet elèctric, que només podran dur els més grans de 16 anys són les mesures més cridaneres que la direcció General de Trànsit (DGT) vol introduir en el nou reglament de circulació. La modificació comença avui als terminis de tramitació després de tres anys de debat, en que incidirà sobretot en els vianants, ciclistes i conductors de vehicles de mobilitat personal, que agrupen el 40% de les víctimes mortals de trànsit durant el 2023. El director general de Trànsit, Pere Navarro, preveu aprovar els canvis legislatius al Congrés de Diputats en aquesta legislatura.

Es proposa reduir la taxa d’alcohol permès de 0,30 grams/litre d’aire aspirat a 0,20 i 0,15 per als conductors novells i els professionals, respectivament. Es permetrà a les motocicletes circular pel voral en cas de retenció. Per avançar un ciclista caldrà reduir en 20km/h la velocitat que es duia abans d’acostar-se al mateix i també re proposa fixar en 16 anys l’edat mínima per conduir patinets elèctrics. Els conductors de patinet hauran de dur obligatòriament casc i algun element reflectant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia