Infraestructures i serveis

serveis

Barcelona neteja en cinc mesos 138.000 m² de pintades dels carrers i posa 242 multes

L’Ajuntament de Barcelona ha netejat 138.000 m² de pintades als carrers de la ciutat en només cinc mesos, fet que ha suposat més de 57.000 intervencions. Amb el nou contracte que es va posar en marxa al febrer –i comptabilitzant fins a final de juny–, s’ha augmentat un 15% el nombre d’actuacions i un 30% la superfície netejada. Així ho ha explicat aquest matí la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, en una roda de premsa. El pla es va posar en marxa el 24 de gener sota el paraigua del pla Endreça Barcelona i amb un increment important de recursos i millores diverses. “El pla Endreça està funcionant i la gent ens reclama una ciutat neta i ordenada. En això estem treballant”, ha conclòs.

El nou contracte està dotat amb 16 milions per aquest any i el que ve i suposa arribar fins als 36 equips de neteja. Una de les novetats més destacables és la neteja de pintades del mobiliari i altres elements com ara fonts, jardineres, faristols informatius, baranes, aparcament de bicicletes i les plaques amb el nom del carrer. I s’ha inclòs la neteja de façanes d’edificis patrimonials amb nivell de protecció com a bé cultural d’interès local, bé d’interès urbanístic i bé d’interès documental.

S’ha implantat una nova metodologia consistent a establir a cada districte zones prioritàries on es netegen les pintades cada quatre mesos, i també s’actua amb una freqüència determinada en edificis municipals, mercats, parcs i jardins i estructures urbanes. Això equival a un total de 359 carrers, l’equivalent a més de 3,3 milions de metres quadrats de superfície de vials.

Segons Bonet, un altre dels efectes del desplegament del pla Endreça Barcelona i el nou contracte de neteja de pintades és que els veïns i veïnes sol·liciten cada cop més l’actuació dels serveis municipals per tal que l’espai públic estigui net. Des de l’inici del contracte, hi ha hagut un increment alt de les peticions rebudes passant de 1.554 el primer semestre del 2023 a 4.038 en el mateix període d’aquest any.

Del gener al juny d’aquest any, s’han posat un total de 242 denúncies per fer pintades a l’espai públic o altres elements. L’import d’aquestes denúncies també s’ha incrementat durant el 2023 passant de 300 a 500 euros, un 66,6%, i pot arribar als 600 si l’infractor està pintant una façana catalogada com a patrimonial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia