Infraestructures i serveis

seguretat

Nova passa endavant per instal·lar 46 càmeres de videovigilància al Vendrell

El projecte executiu, que ha enllestit el consistori, ha de rebre el vistiplau de la Comissió de Videovigilància de la conselleria d’Interior

Preveuen licitar la instal·lació dels aparells, als diversos nuclis del municipi, en les properes setmanes

L’Ajuntament del Vendrell preveu treure a licitació la instal·lació de 46 càmeres de videovigilància en les pròximes setmanes després d’enllestir el projecte executiu. Els aparells s’ubicaran en diversos punts del municipi i entraran en funcionament a l’estiu de 2025. Aquest dijous, el regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, ha explicat que els dispositius, restaran a l’espera de la Comissió de Videovigilància d’Interior per tal que els doni el vistiplau de la seva ubicació- que ha de preservar el dret a la intimitat-. També ha recordat que les càmeres funcionaran amb un programari basat en intel·ligència artificial que permetrà llegir matrícules i identificar les cares de les persones que cometin fets delictius.

Segons ha detallat Soriano, s’instal·laran 14 càmeres al centre històric del municipi, 11 als nuclis marítims, 7 al barri del Tancat i Mas d’en Gual, 3 a l’Oasis, 2 als Massos, 2 a Sant Vicenç de Calders, 2 a la Muntanyeta, 1 al Mas Borràs, al Mas Astor d’Estorp i a Nou Vendrell, així com a les entradetes del municipi i al polígon de la Cometa. En el nucli antic, es renovaran la desena ja instal·lades i se’n col·locaran quatre més. Ara mateix, en un funcionen unes sis o set. “Aquesta és una primera fase, amb 46 càmeres, que anirà acompanyada d’una segona més endavant que les ampliarà. Ara, posem les bases d’un projecte d’intel·ligència artificial, i de facto, augmentem la plantilla de la Policia Local, perquè incrementem els punts on tindrem ulls que vigilaran el que passa als nostres carrers”, ha assenyalat el regidor.

Augmentar la seguretat

L’objectiu de la instal·lació de la xarxa de videovigilància és sancionar aquells vehicles que circulin per zones que no estan autoritzades, així com per prevenir la comissió de delictes i ser més “eficients” a l’hora de buscar els presumptes autors de fets delictius o incívics. “No existeixen solucions màgiques contra la inseguretat, però sí que existeixen mesures concretes per reduir els índexs de criminalitat i augmentar els nivells de civisme”, ha afirmat el responsable de seguretat. El regidor també ha destacat que la futura xarxa de videovigilància incorporarà un sistema d’intel·ligència artificial “d’última generació”, fet que permetrà detectar el moviment “inusual” de vehicles i persones. “S’incorpora un reconeixement facial molt avançat que ajudarà a identificar les persones que cometen els delictes i una tecnologia que també permet una cerca ràpida per identificar el recorregut d’aquestes persones”, ha afegit.

“Serviran per augmentar la prevenció i la seguretat, sabem que la seguretat és una de les majors preocupacions dels nostres ciutadans, i per això és una de les màximes prioritats del govern municipal”, ha comentat Soriano. “És un repte majúscul, tenim una petita xarxa de càmeres que donen cobertura al cas antic, però som un municipi de 36 km² amb molts nuclis habitats i amb un pes important dels marítims, es requereix un suport de control per donar tranquil·litat als veïns”, ha afirmat l’alcalde, Kenneth Martínez. Segons els estudis acadèmics que han analitzat des del consistori, la previsió és que els fets delictius es redueixin fins a un 35%.

A l’espera de la resolució de la Comissió

Un cop s’hagin licitat els aparells, Soriano ha indicat que el següent pas serà enviar els informes “pertinents” per tal que els aprovi la Comissió de Videovigilància del Departament d’Interior. “Per un històric i per la jurisprudència d’aquesta comissió el que intenta és protegir el dret fonamental de la intimitat i que no es col·loquin en zones d’escoles o en punts on la privacitat de les persones no quedin clares, les posem en punts de control molt específics de la via pública”, ha remarcat. Des de la regidoria preveuen que la comissió doni el vistiplau a principis de l’any vinent.

Les 46 càmeres de videovigilància tenen un pressupost de 260.000 euros, dels quals el 75% els aportarà la Diputació de Tarragona, fruit d’un acord entre el consistori vendrellenc i l’ens supramunicipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Es disparen les denúncies per discriminació a Barcelona

Barcelona
xarxes socials

Instagram crea un nou “compte adolescent” amb control parental

barcelona
Societat

Mor Jaume Ribas, un dels últims faroners d’Eivissa i Formentera

Ryanair manté nou rutes hivernals a Girona però amb un 33% més de vols

GIRONA

El Ripollès instal·larà càmeres als accessos de la comarca

ripoll
europa

La CE demana prohibir en espais a l’aire lliure tabac i cigarretes electròniques

barcelona
salut

Es redueixen un 15% els treballadors que van amb cotxe a l'Hospital d'Olot

olot
Sanitat

El nou CAP Florida Sud de l’Hospitalet de Llobregat obrirà el dia 25

L’Hospitalet de Llobregat
MEDI AMBIENT

Neumàtics, plàstics i ferros, els principals residus del fons marí al port de la Ràpita

La Ràpita