Infraestructures i serveis

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

Amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible,  la Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa revindica l’us del bus Rumbus, que es va posar en funcionament a finals d’abril de 2023 . Inclòs en  la campanya “Mou-te per la Garrotxa naturalment”, aquest servei de bus és una de les primeres iniciatives a través de les quals es treballa per impulsar un sistema intermodal de mobilitat sostenible a la comarca. Ha sumat més de 12.000 usuaris d’ençà que va aparèixer i s’ha erigit en una pràctica per als visitats i garrotxins que volen explorar o desplaçar-se als espais més emblemàtics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es tracta d’una línia operada per la companyia Teisa i integrada a l’ATM de Girona, per la qual cosa es pot utilitzar amb títols de mobilitat integrada (també es pot comprar una T-Dia per 2 euros per fer viatges il·limitats durant 24 hores). Amb mitja hora connecta les Preses i Santa Pau fent tretze parades i els caps de setmana té una freqüència de pas de cada trenta minuts entre les 9 del matí i les 7 de la tarda. Aquest servei de transport públic que fa la ruta entre les Preses-centre d’Olot-La Fageda d’en Jordà-Àrea de Santa Margarida-Santa Pau, fent tretze parades al llarg del recorregut i aturant-se als principals actius de la zona. A més, aquest mes de setembre el bus circula tots els dissabtes, diumenges i festius, així com el dilluns 23 i dimarts 24 de setembre, i fins al 29 de desembre.

La Garrotxa, natural i sostenible

“En una comarca on la natura esdevé protagonista, promoure la mobilitat sostenible esdevé prioritari”, expliquen des de la Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa. “I en aquest sentit, el Rumbus és un exponent i una aposta clara per assolir aquesta fita, ja que, incideix directament en la reducció del nombre de vehicles privats que circulen per la zona central del parc natural, contribueix a la conservació dels espais protegits, minimitza l’impacte ambiental i, en conseqüència, ajuda a preservar un dels entorns únics i extraordinaris del país”. Rumbus és una iniciativa alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i impulsada en el marc de l’estratègia de la Carta Europea de Turisme Sostenible 2021-2025 a la Garrotxa (CETS), una eina de treball creada per la Federació EUROPARC, per promoure una gestió responsable, sostenible i de qualitat del turisme. Aquesta iniciativa és possible gràcies al finançament del Consell Comarcal de la Garrotxa mitjançant els Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (fons europeus Next Generation), així com de la Generalitat de Catalunya i el Departament de Territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA