Societat

Es reprèn el cicle sobre la realitat olotina

El Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (Pehoc) reprèn el cicle 7 perspectives més sobre Olot i la Garrotxa. Noves mirades crítiques sobre la nostra realitat, amb un diàleg sobre l’educació. Moderats per Josep Reixach, Anna Maria Font i Pere Soler, exposaran els seus punts de vista sobre si hi ha un model educatiu propi de la ciutat d’Olot i, en general, sobre les viles educadores. Soler és doctor en pedagogia i professor de la Universitat de Girona, i Font és mestra en actiu i exregidora d’Educació de l’Ajuntament d’Olot. L’acte serà divendres a les set del vespre a l’Orfeó Popular Olotí.

El Pehoc ha presentat, també, una altra edició dels Annals, amb aportacions sobre la via del Capsacosta, un tram del camí reial entre Barcelona i Camprodon dels segles XVII i XVIII, el creixement de Tortellà al segle XVIII, la indústria trapera a la vall d’Hostoles al segle XVIII, el consum familiar a Besalú entre el 1750 i el 1840, les masies del set-cents a la Garrotxa, l’aportació de Joan Carles Panyó, Ramon Amadeu i Josep Barnoya a la capella del Sant Crist de Sant Esteve d’Olot, dades cronològiques d’algunes peces d’orfebreria de la mateixa parròquia, el retaule del Roser, també de Sant Esteve, i, a part dels treballs guanyadors dels premis Pujiula i Reixach, un treball sobre les imatges devocionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.