Societat

Festes i tradicions

El Brut i la Bruta avancen un any més el carnaval a Torà

El carnaval arriba una setmana abans gràcies als gegants de la festa de la Llordera

Arriba un dels carnavals més antics i matiners del país. Aquest cap de setmana Torà es posa la màscara amb la 29a edició de la festa de Llordera, una celebració que es remunta a mitjan segle XVIII i que es va suprimir amb l’inici de la Guerra Civil.

Amb els gegants que donen nom a la festa, el Brut i la Bruta, la gresca arrenca avui (11 h) amb la rua de les escoles. A la nit hi haurà l’Olympic Party al pavelló poliesportiu, amb música de PD Croks Life i dj Send0. Dissabte al matí sortirà la rua infantil i a la tarda, la general, que s’iniciarà a la plaça del Pati amb la gran trabucada de gala. Allà s’hi durà a terme el pregó, i la millor sàtira toranesa s’apoderarà de la plaça. Posteriorment començarà la rua amb les danses del Bonic i la Bonica i del Brut i la Bruta i els balls de gala dels gegants. I la desfilada s’acabarà al poliesportiu, amb la botifarrada i el gran bingo. La nit de disfresses al pavelló estarà amenitzada per l’orquestra Mitjanit i La Banda del Coche Rojo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia