Societat

metereologia

afectacions per la nevada en territori català

L'episodi de neu deixa gruixos de fins a un metre al Pirineu

La circulació ferroviària segueix interrompuda entre Ribes de Freser i Puigcerdà

La situació a la xarxa viària millora, queden una quinzena de carreteres afectades per la neu i a la Catalunya Nord la circulació és molt difícil a l'Alta Cerdanya i l'Alt Conflent

L'episodi de neu ha deixat gruixos de fins a un metre al Pirineu. Per exemple, a Ulldeter hi ha un gruix acumulat de 94 centímetres, a Núria el gruix arriba als 93 centímetres, a Port del Comte s'han acumulat 60 centímetres i a Puigcerdà, 54 centímetres. El Servei Meteorològic de Catalunya indica que durant el dia d'avui nevarà a la meitat sud del país i la cota de neu se situarà al voltant dels 400 metres. No obstant, a la Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat i el sud del Segrià la cota de neu pot baixar fins als 200 metres. Segons apunta el Servei català de Trànsit, la situació a la xarxa viària ha millorat i aquest migdia queden una quinzena de carreteres afectades per la neu. Totes les previsions indiquen que el temporal afluixa, no obstant encara queden quatre carreteres del Pirineu i del Prepirineu tallades aquest dimarts com a conseqüència de les nevades que han caigut des de diumenge. Segons informa el Servei Català de Trànsit, les vies per on no es pot circular són la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal, la C-28 de Naut Aran al Port de la Bonaigua, la GIV-4016 de Toses a Planoles i la GIV-5201 de Viladrau a Sant Marçal del Montseny.

I poc abans de les nou del matí la línia de tren de Rodalies R3 continua tallada entre Ribes de Freser i Puigcerdà a causa de la nevada, amb l’agreujant que no es pot oferir un servei alternatiu per carretera:

D’altra banda, la neu ha afectat 17 rutes escolars del Pirineu i la Terra Alta, amb un total de 282 estudiants afectats que no han pogut assistir a classe. A la comarca del Ripollès, s’han cancel·lat nou rutes, amb un total de 135 alumnes afectats. Es tracta de les línies Setcases-Camprodon, Molló-Camprodon, Toses-Ribes de Freser, Gombrèn-Ripoll (parcialment), Queralbs-Ribes de Freser, Gombrèn-Campdevànol, Campelles-Ribes de Freser i les de Llanars-Ripoll i Ribes de Freser-Ripoll, d’educació especial.

A la Cerdanya, una de les comarques més afectades aquest dilluns, el transport ha funcionat amb normalitat. A la Terra Alta, el Consell Comarcal ha avançat el retorn dels alumnes a casa al llarg del matí, segons Protecció Civil, tot i que a primera hora s’ha anul·lat la ruta Arnes-Bot-Horta de Sant Joan fins a l’Institut de Gandesa i s’ha tancat l’escola del Prat del Compte (5 estudiants). En total, 75 alumnes no han pogut arribar a l’escola.

A la Catalunya Central, s’han suspès cinc rutes, amb un total de 56 alumnes afectats. Es tracta de la ruta Gòsol, Saldes i Vallcebre; de La Pobla-Institut i de Sant Julià de Cerdanyola cap a l’Institut Alt Berguedà; de Saldes cap a l’Escola Serrat Voltor de Vallcebre i de Castellar de n’Hug a l’Escola Lillet de la Pobla de Lillet.

Finalment, a l’Alt Urgell han funcionat totes les rutes i només tres no l’han fet sencera. En alguns casos, els parres han portat els alumnes fins on arribava la ruta i els alumnes eren transportats. Al Pallars Jussà, en canvi, s’han vist afectades dues rutes, concretament d’Aulas a Pont de Suert i a Espluga Serra, amb vuit alumnes afectats en cada cas.

A la Catalunya Nord, la circulació és molt complicada a les carreteres de l'Alta Cerdanya i el Conflent, a partir de Prada del Conflent



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia