Societat

A BARCELONA

Els gegants del Pi, protagonistes per Sant Josep Oriol

La festa de Sant Josep Oriol, de fet la festa del barri del Pi, envairà del 17 al 25 de març les places i els carrers que envolten la basílica de Santa Maria del Pi, amb l’epicentre de les activitats el dia 23 de març, diada del sant. Les festes inclouen actes de tot tipus, sempre amb la cultura popular i tradicional com a element indispensable i amb els gegants del Pi com a protagonistes de bona part de les activitats.

310 anys enrere

Una seixantena de recreadors al Setge de Tortosa

M.J.R.

Les Avançades de Sant Joan i el riu Ebre tornen a ser aquest cap de setmana els escenaris principals per fer remuntar la ciutat 310 anys enrere i commemorar el Setge de Tortosa, un dels episodis més sagnants de la guerra de Successió. La tercera edició d’aquesta recreació històrica, que reunirà una seixantena de recreadors, vol promoure, d’una manera pedagògica, la cultura i la història locals.

des de tremp

El Pallars recupera les costellades a l’aire lliure

M.J.R.

El Consell del Corder del Pallars Jussà promou la Gran costellada del corder del Pallars aquest cap de setmana a les barbacoes de la comarca. Amb la idea d’incentivar el consum de carn de corder, un dels motors econòmics de la comarca, l’Ajuntament de Tremp ha posat en marxa una iniciativa per animar la gent del Pallars a recuperar les tradicionals costellades a l’aire lliure.

a caldes de montbui

Gastronomia, aigua termal i salts de pont

M.J.R.

El Mercat de l’Olla i la Caldera d’aquest cap de setmana és l’acte central del programa Fem bullir l’olla (del 17 al 25 de març). La vila termal celebrarà la 10a edició del mercat d’artesans i gastronòmic més singular del territori català, dedicat als productes de la terra. En aquesta edició, es cuinaran llenties en les calderes i cigrons en l’olla més gran de Catalunya, amb aigua termal i llenya. Durant el mercat, s’instal·laran un centenar de parades pel centre històric i el visitant podrà gaudir de tallers familiars i espectacles infantils de temàtica gastronòmica o assaborir altres grans plats de la cuina a través de les “tastaolletes”. La gran novetat d’enguany és l’estrena de l’activitat de L’anada de l’olla de la Fira, amb salts des del pont de Can Rius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia