Idiada facilitarà el contracte dels estudiants de cicles i construeix un taller de 200 m² per a formació

A l'IES Andreu Nin del Vendrell s'imparteixen des d'aquest curs els cicles formatius de formació professional de grau mitjà d'electromecànica de vehicles i el grau superior d'automoció. I ahir es va signar un conveni entre el Departament d'Educació, el d'Universitats i Empresa i l'Institut d'Investigació Aplicada de l'Automòbil, Idiada, que estableix els compromisos de les institucions i entitats implicades que presenten aquesta oferta. En aquests cursos s'estableix un currículum especialment orientat a les necessitats d'Idiada, que per la seva banda col·labora amb el finançament d'instal·lacions i la cessió d'equipaments.

L'objectiu de l'acord és afavorir la inserció laboral dels alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d'electromecànica de vehicles i del cicle formatiu de grau superior d'automoció que imparteix l'Institut. Per aconseguir-ho, Educació adaptarà els continguts del cicle per implantar la formació en règim d'alternança perquè els alumnes puguin alternar els estudis amb un contracte laboral de formació o a temps parcial.

El conseller d'Universitats i Empresa, Josep Huguet, indicava que el conveni signat amb Applus és una «gran oportunitat» de futur per a la joventut de la comarca per tenir una carrera professional en el sector de l'automoció. L'empresa Applus + Idiada ha aportat 250.000 euros per a la construcció d'un taller mecànic d'uns 200 metres quadrats per a l'ús formatiu d'aquests estudiants. Al mateix temps, aquesta empresa d'automoció s'ha compromès a «donar prioritat» de contractació a aquells estudiants que hagin cursat i superat els cicles formatius al centre.

L'acord que es va signar ahir tindrà vigència fins al final del curs 2013-2014.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.