Salut

universitats

inversions

La Facultat de Veterinària, la que més diners sanitaris rep el 2016

La Diputació aporta 3,3 milions d'euros del fons de salut a la construcció de l'edifici de veterinària

També participa en el Creba de Torrelameu

A més d'ajuts a municipis en matèries diverses que tant la Diputació com Salut qualifiquen com a actuacions de salut pública, els diners del fons estatal per al manteniment de centres sanitaris s'estan utilitzant a Lleida per a dos projectes d'envergadura: la nova Facultat de Veterinària de la UdL, i el Centre de Ciència i Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (Creba) de Torrelameu.

L'edifici de la Facultat de Veterinària és el que ha rebut l'aportació més gran d'aquest fons sanitari durant el 2016. En total, 3,5 milions d'euros. El ple del mes de febrer d'aquest any va aprovar una modificació pressupostària per restar aquests diners dels previstos a la partida d'ajuts i convenis en matèria sanitària i de serveis socials per participar en la construcció d'aquest equipament. En la justificació de l'acord, la Diputació subratlla l'objectiu de contribuir a vertebrar el territori i donar suport a les activitats i iniciatives que contribueixen a reforçar l'economia i la societat lleidatanes. La UdL va rebre el vistiplau de la Generalitat per engegar un doble grau de veterinària i ciència i producció animal a partir del curs acadèmic 2015/2016 i està construint un edifici que acabarà constituint un campus dedicat a la ciència veterinària i la producció animal amb la instal·lació del Centre d'Estudis Porcins i el Crega, en què també participa la Diputació.

De fet, en la mateixa modificació pressupostària que va afectar el fons sanitari del 2016, es va destinar una partida a la vigilància dels edificis del Creba, després d'haver-hi destinat, amb el fons sanitari de l'any anterior, 71.521 euros per a equipament quirúrgic i mobiliari.

El Creba està impulsat i dirigit per la fundació privada IRB Lleida, i en el seu patronat estan integrats la Diputació de Lleida, la Generalitat i la Universitat de Lleida. Ofereix formació especialitzada en cirurgia i recerca biomèdica, utilitzant els porcs per a la investigació de les malalties humanes.

Tant la partida destinada als equipaments de la Facultat de Veterinària com la del Creba han estat impugnades pel sindicat CGT, que hi ha presentat un recurs contenciós administratiu, en considerar que la partida utilitzada s'hauria d'haver destinat als hospitals i centres sanitaris públics.

LA XIFRA

3,3
milions d'euros
del fons sanitari ha destinat la Diputació als equipaments de veterinària de la UdL

LA XIFRA

3
milions d'euros
ha invertit també la Diputació en l'edifici de recerca biomèdica de Torrelameu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia