Més pressió per la gestió de l'hospital de Móra
Representants de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat demanen una reunió urgent amb el conseller de Salut
Reclamen que se'ls escolti
“Exigim participar en les decisions que afecten l'hospital de Móra d'Ebre, exigim participar en la gestió del centre sanitari i exigim que se'ns tingui en compte i que es valorin les nostres opinions.” Puny sobre la taula dels representants de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat per reclamar una gestió més territorialitzada de l'hospital de Móra d'Ebre.
Representants institucionals de les tres comarques reclamen l'atenció del conseller de Salut, Toni Comín. Reunits dijous, van manifestar el seu neguit per l'anunci d'integrar en una xarxa assistencial territorial tots els hospitals ebrencs. Riberencs, terraltins i prioratins consideren que “no té cap sentit que el conseller digui aquestes coses sense informar ni parlar amb el territori”. L'any 2018 acaba l'actual model de gestió de l'hospital de Móra d'Ebre, que depèn del Grup Sagessa i de l'Ajuntament de Reus. Des del sud reclamen recuperar el sistema Altebrat, amb representants de les tres comarques d'influència de l'equipament.
LA DATA
Un problema que ve de lluny
El malestar de l'àrea d'influència de l'hospital de Móra ve de lluny i s'ha intensificat des que l'estiu passat la junta general de l'hospital Sant Joan va desviar 4 dels 8 milions del fons de reserva del centre per eixugar el dèficit de l'equipament de la capital del Baix Ebre. Segons van posar sobre la taula els representants institucionals reunits dijous, els “temors” es fonamenten en el fet que el pla d'inversions que havien consensuat mesos enrere els sindicats amb la direcció de Sagessa per invertir 2,3 milions en el centre morenc, “ni hi són ni s'espera que hi siguin”. “Ens han dit que no faran inversions sense que els ho indiqui el Servei Català de Salut, ja que pel temps de concessió de la gestió que li queda no pot amortitzar les inversions”, van clamar des de Móra d'Ebre.