Salut

sanitat

Salut reforça els CAP del Maresme amb 1,3 milions

El Departament implanta un nou model per assignar recursos addicionals a l'atenció primària a partir d'indicadors socials

Els diners es faran servir principalment per incrementar el personal

El nou model d'assignació de recursos per a l'atenció primària del Departament de Salut permetrà reforçar els equips del Maresme amb 1,3 milions d'euros addicionals. Una injecció econòmica que s'ha calculat a partir de diferents indicadors socials del territori de referència i que ha de servir per combatre les desigualtats detectades. Partint de la premissa d'aconseguir la màxima equitat en funció de la pressió assistencial de cada lloc, a la comarca es millorarà la dotació de fins a dotze àrees de salut. Les que obtenen l'increment màxim previst, que és de 200.000 euros, són Tordera, Pineda de Mar i Malgrat de Mar. Seguidament hi figura el CAP de Gatassa, al barri de Cerdanyola de Mataró, amb 189.224 euros; el de Calella, amb 114.554 euros, i l'equip d'atenció primària de Rocafonda i el Palau, també a Mataró, amb 107.424 euros. Tanquen la llista dos centres més de la capital maresmenca, el de Cirera-Molins (63.802 euros) i el situat al centre de la ciutat (33.790 euros); Arenys de Mar, amb una assignació extraordinària de 75.825 euros; Canet de Mar, amb 53.868 euros; Argentona, amb 37.794 euros més, i, finalment, el Masnou, amb 30.000.

El Departament manté que els recursos es destinaran principalment a l'increment de professionals, però també al reforç de l'orientació en l'àmbit de la salut comunitària. En funció de les necessitats específiques, cada equip decidirà, però, el nombre i el perfil del personal que s'incorporarà als ambulatoris. El conseller de Salut, Antoni Comín, va reivindicar ahir que a partir d'aquest nou sistema es disposa d'un mapa de les desigualtats en salut a Catalunya, la lluita contra les quals és una de les principals línies d'actuació aquesta legislatura i en la qual l'atenció primària “té un paper fonamental”. Així, gràcies a aquest índex, el nou model de pagament de la primària aporta “amb gairebé precisió quirúrgica més recursos a les àrees de salut més vulnerables des d'un punt de vista econòmic i social”.

155 centres catalans

Aquesta discriminació positiva s'aplicarà de forma progressiva i, globalment, significarà addicionar 65 milions d'euros més en els pròxims cinc anys a tot Catalunya. En aquest primer any d'aplicació, el Departament ha destinat tretze milions d'euros a 155 centres catalans diferents que s'ha vist que estaven infradotats. D'altra banda, el conseller Comín va anunciar també l'assignació de 10,9 milions d'euros per a Institut Català de la Salut (ICS), que aniran destinats a la borsa de substitucions de la primària per d'aquesta manera donar resposta a una reivindicació dels professionals del sector tot recuperant el 50% de la disminució patida entre els anys 2011 i 2016 dels fons adreçats a cobrir aquestes places.

LA FRASE

Aporten més recursos a les àrees més vulnerables des d'un punt de vista econòmic i social
Antoni Comín
conseller de salut

LA XIFRA

12
equips
d'atenció primària del Maresme es dotaran de recursos econòmics addicionals per millorar el servei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Enllesteixen la reparació del camí d’accés al tercer barri de Valldolig

BLANES
llengua

Plataforma per la Llengua identifica fins a 58 noves normes legals al BOE que discriminen el català

barcelona

Queixes per la tala d’arbres a Ca n’Oriol, que justifiquen per seguretat

RUBÍ

La UdG publica la primera guia en català sobre l’aplicació de la intel·ligència artificial en la docència

GIRONA

El 69% de dones que tenen fills al Santa Caterina opten per la lactància materna exclusiva

SALT
Josep Valls Cantenys
Regidor a l’oposició. Més per Vilamalla

“Cal treballar per poder garantir l’accés a l’habitatge”

Vilamalla

La millor ruta per al metge rural

Barcelona
SOCIETAT

Mataró tanca unes Santes “més cíviques i amb menys incidents”

Mataró
MOBILITAT

Trànsit vol instaurar un tram de cent quilòmetres de velocitat variable a l’AP-7 entre Maçanet i el Vendrell

BARCELONA