Salut

Salut

Escacs estimulants

El Casal de la Gent Gran de Tàrrega promou aquest joc com a exercici per exercitar la memòria, amb classes del mestre Josep Oms

Fomentar l'agilitat mental a través dels escacs és l'objectiu d'un programa pioner que impulsa el Casal de la Gent Gran de Tàrrega.

La iniciativa, que imparteix l'escola d'escacs del mestre internacional Josep Oms, porta per títol Mai és tard per moure peça i ensenya als participants les regles bàsiques d'aquest joc tot promovent-lo com a hàbit lúdic i com a exercici intel·lectual.

Josep Oms, l'únic gran mestre internacional d'escacs lleidatà, que va obtenir el títol de Grand Master el 2007 –a tot l'Estat només n'hi ha 41–, explica que els escacs són una barreja d'estratègia, càlcul i domini de l'espai, i tot això requereix concentració, que contribueix positivament a la salut de les persones grans: “De la mateixa manera que van a caminar cada dia, poden jugar una estona a escacs i exercitar la ment”, comenta.

L'activitat, que també està oberta a totes les edats, ja té una quinzena d'inscrits. Es pretén que els jugadors puguin desenvolupar partides ràpides i per als no iniciats en el joc es comença a poc a poc per entendre les possibilitats de moviment de cada figura.

Isabel Martínez és una de les participants. Explica que no havia jugat mai a escacs i que de moment n'aprenen jugant amb quatre peons i una torre. Confessa que s'hi va apuntar perquè li van dir que anava molt bé per a la memòria.

El casal s'ha convertit recentment en centre cívic gràcies a un conveni establert entre la regidoria d'Acció Social i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, fet que permet ampliar-ne els serveis. Segons l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Perelló, això ha permès guanyar un espai a la ciutat on a partir d'ara es podran desenvolupar moltes activitats.

El de Tàrrega és el primer centre cívic on s'ofereixen les sessions gratuïtes del programa Mai és tard per moure peça que ha posat en marxa la Diputació de Lleida. L'objectiu és que es vagi estenent a altres casals de la demarcació un cop recollida l'experiència a la capital de l'Urgell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.