Salut

Troben quatre donants per ajudar un nen de Vilobí

Les dues jornades de donació solidàries han permès que en Pau, de 19 mesos, tingui esperances

Si tot va bé, el trasplantament de medul·la òssia es podria fer al juliol

En Pau, el nen de 19 mesos de Vilobí que necessita un trasplantament de medul·la, podrà començar el tractament. S’han trobat quatre donants compatibles i ara la família iniciarà el procés mèdic a Barcelona. Si tot va bé, l’extracció i el trasplantament es podria fer d’aquí a un mes o un mes i mig, segons ha informat l’alcaldessa del municipi, Cristina Mundet (Grup Municipal Independent, GMI).

En Pau pateix leucèmia mielomonocítica juvenil, una malaltia molt inusual que sol afectar els infants de menys de 2 anys i que requereix urgentment un trasplantament de medul·la òssia. D’ençà que se’n va conèixer el cas, l’Ajuntament i els veïns s’hi van bolcar. Es van organitzar dues jornades de donació al mes d’abril, que es van traduir en una onada de solidaritat en què es van superar les 500 mostres recollides.

D’aquí a un mes

Ara, en Pau podrà començar el tractament a Barcelona. Els quatre possibles donants tenen “un alt grau de compatibilitat”, diu Mundet. La família del nen iniciarà el procés mèdic a l’hospital Vall d’Hebron que, a través de proves mèdiques, permetrà veure quin dels quatre –si hi accedeixen– és el més adequat per a la donació. Si tot va bé, l’extracció al donant i el trasplantament de medul·la a en Pau es podria fer d’aquí a un mes o un mes i mig. Mundet ha agraït el suport del municipi a en Pau i la solidaritat de tots els qui van fer-se donants de moll de l’os que podrien ajudar en altres trasplantaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia