Salut

L’hospital comarcal de Berga tindrà gestió pública

El Departament de Salut gestionarà, a partir de l’any vinent, l’hospital de Sant Bernabé a través de la creació d’una empresa pública de salut que donarà més estabilitat al centre

L’Ajuntament de Berga i el Departament de Salut han arribat a un acord per tal que l’hospital Sant Bernabé passi a ser gestionat pel departament abans del juliol del 2018. Es farà a través de la creació d’una empresa pública, Salut Catalunya Central, per garantir l’estabilitat i millora dels serveis que actualment té l’hospital.

L’anunci el van fer ahir el conseller de Salut, Toni Comín, i l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que coincidien a mostrar una gran satisfacció pel fet de “donar resposta a una petició que fa molt de temps que és sobre la taula”, segons Comín.

Venturós va afirmar que el nou sistema blinda l’hospital davant de les adversitats i reforça el “compromís del govern local amb el sistema de salut públic”.

Garantia de futur

L’Ajuntament de Berga cedirà les instal·lacions a l’empresa Salut Catalunya Central perquè en faci la gestió. Aquesta cessió s’ha supeditat a tres condicions: la participació del territori, la seguretat que es tracta d’un servei públic i el manteniment dels serveis disponibles.

El conseller de Salut explicava que aquest canvi suposa una “actuació preventiva” davant les problemàtiques que aviat hauria trobat l’hospital i remarcava que el canvi no serà notable per als usuaris.

Sobre les possibles inversions, el conseller va declarar que treballen per “identificar la demanda de cada zona” i aplicar criteris de “sensibilitat, d’equitat territorial”, després de deu anys d’aturada pressupostària que han limitat molt les vies d’actuació.

Un model que creix

No és el primer cas amb aquest sistema. Fa unes setmanes el conseller anunciava la creació de Salut Terres de l’Ebre per gestionar l’hospital comarcal de Móra d’Ebre, que coincideix en forma amb el berguedà.

De fet, segons Comín, aquesta és la línia d’actuació que té pensada la conselleria de Salut per anar obtenint la gestió de tots els hospitals, construint xarxes per a un mateix territori que millorin el servei.

LA FRASE

El sistema hospitalari públic de Catalunya s’enfronta a grans reptes però molt temptadors
Toni Comín
conseller de salut


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Josep Valls Cantenys
Regidor a l’oposició. Més per Vilamalla

“Cal treballar per poder garantir l’accés a l’habitatge”

Vilamalla

La millor ruta per al metge rural

Barcelona
SOCIETAT

Mataró tanca unes Santes “més cíviques i amb menys incidents”

Mataró
MOBILITAT

Trànsit vol instaurar un tram de cent quilòmetres de velocitat variable a l’AP-7 entre Maçanet i el Vendrell

BARCELONA
serveis

Vidreres inicia el control del servei d’abastament d’aigua potable a les urbanitzacions

vidreres
meteorologia

La calor toca sostre i s’acarnissa a l’Empordà

barcelona
societat

Protesta pel possible desallotjament a l’antiga escola Massana

BARCELONA

Controlat l'incendi de Maçanet de la Selva per un vehicle calcinat a l'AP-7

maçanet de la selva
SOCIETAT

Formació i celebració a Salt en el Dia de la Dona Africana

salt