Salut

Acord per reobrir tot l’any el CAP de Tossa

Una resolució del Parlament també es compromet a garantir pediatria els 365 dies

Una resolució del Parlament de Catalunya ha acordat reobrir les 24 hores, i els 365 dies l’any, el centre d’atenció primària (CAP) de Tossa de Mar. Una proposta de Ciutadans va ser aprovada el dijous 31 de gener en la comissió de Salut del Parlament. El text també inclou garantir el servei de pediatria els 365 dies de l’any.

Des del setembre del 2012, el CAP tanca a les vuit del vespre, i els casos d’urgència han de ser atesos a l’hospital de Blanes o al de Calella (Maresme). Els mesos de febrer i març del 2013 hi va haver una manifestació de protesta i una cadena humana en contra del tancament del centre a partir de les vuit del vespre. Fa uns anys, a més, hi va haver una recollida de firmes per demanar la reobertura.

El text de Ciutadans demana garantir l’atenció continuada al poble obrint el centre de salut cada dia i les 24 hores tenint en compte, entre altres coses, que “a Tossa hi ha 5.542 habitants (2017), amb un 18% de població estrangera, i a l’estiu es dobla la població a causa del turisme”. A més, l’acord garanteix el servei de pediatria tot l’any i “dotar [el centre] del personal i el pressupost per cobrir les necessitats dels ciutadans de Tossa”.

Deu abstencions

El diputat de Ciutadans Alfonso Sánchez Fisac assenyala que, després de la resolució en la comissió de Salut, vetllaran perquè es compleixi: “Farem d’oposició responsable.” En la comissió, hi va haver deu vots a favor –sis de Ciutadans, dos del PSC, un del PP i un de Catalunya en Comú. ERC (cinc membres) i Junts per Catalunya (cinc) es van abstenir. Sánchez, candidat de Ciutadans a les municipals de Tossa del 2015, diu que la CUP no hi era, aquell dia.

Recentment, l’alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich (Tossa Unida), s’ha reunit amb responsables de l’Institut Català de la Salut (ICS) i han parlat, entre altres qüestions, del CAP. L’Ajuntament prepara un terreny perquè hi pugui haver un mòdul fix per facilitar la tasca dels professionals que condueixen una ambulància i treballen al municipi.

A l’estiu, obert fins a les dotze de la nit

El CAP de Tossa tanca a les vuit del vespre des del setembre del 2012. A l’estiu tanca, però, a les dotze de la nit. Això fa que a partir d’aquella hora no hi hagi farmàcies de guàrdia al municipi. Això ja passava a Lloret, fins que les urgències nocturnes del CAP del centre del poble van reobrir el setembre del 2017. El centre de Tossa, que pertany a l’àrea de salut de Lloret i Tossa, és gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia