Salut

Orde de cerca i detenció del pacient zero del brot d’Extremadura

Una cinquantena persones estan confinades a sis habitatges i una vintena ha donat positiu de Covid-19

La Junta assegura que el brot està “controlat”

Els cossos i forces de seguretat espanyoles busquen un home que està en parador desconegut i que es creu que estaria relacionat amb l’origen del brot de Covid-19 que afecta una vintena de persones a Navalmoral de la Mata, a Càceres.

Mig centenar de persones, de les quals 20 han donat positiu, es troben confinades a sis habitatges d’aquesta població d’Extremadura com a mesura preventiva i de vigilància activa. Tot i que les altres trenta han donat negatiu en la prova de PCR, totes elles han estat sotmeses a un “estricte control” de vigilància per part de la Policia Local i la Guàrdia Civil.

La Junta d’Extremadura, la Delegació del Govern espanyol i l’Ajuntament de Navalmoral mantenen un “control estricte” del compliment de les mesures de protecció col·lectiva i individual a la localitat, com l’ús de mascaretes, distància de seguretat i perquè “les persones aïllades estiguin veritablement aïllades”, ha explicat el conseller de Sanitat extremeny, José María Vergeles.

En una roda de premsa a Mèrida, Vergeles ha subratllat que “cal actuar de manera decidida i contundent” enfront als rebrots. “Qui cregui que estem ja lliures del virus i podem tenir una normalitat sense conviure amb el virus s’equivoca”, ha afegit.

L’origen del focus extremeny es va produir per una persona que va arribar el passat 24 de maig a Navalmoral provinent d’Almeria, en el marc del programa d’atenció humanitària i protecció internacional depenent de la Secretaria d’Estat de Migracions.

Cinc dies després, aquesta Secretaria va informar a Extremadura que aquesta persona havia mantingut un “contacte estret” amb una altra, que havia viatjat d’Almeria a Sòria, i que havia donat positiu de Covid-19 en arribar a la capital soriana.

El Servei Extremeny de Salut (SES) va fer una prova de PCR a la persona que va arribar a Navalmoral, que malgrat ser asimptomàtica, va donar positiu.

Actualment està en parador desconegut i per aquest motiu la Junta ha fet un requeriment de recerca i captura. No obstant això, ja han passat més de 14 dies des que es va confirmar el seu positiu per coronavirus i les autoritats creuen que la seva PCR “serà negativa”.

La totalitat de les persones aïllades, la majoria asimptomàtica o amb afecció lleu, totes elles joves i d’origen magribí, pertanyen a sis agrupacions de convivents amb vincles entre elles, per la qual cosa “no hi ha actualment transmissió comunitària descontrolada”. “El brot està controlat”, ha remarcat Vergeles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia