Salut

La CE autoritza el remdesivir contra la Covid-19

Destaca que ha rebut una autorització de comercialització condicional

La Comissió Europea (CE) va autoritzar ahir l’ús del fàrmac remdesivir per tractar la Covid-19. El permís arriba després que l’Agència Europea del Medicament (EMA) hagués recomanat la setmana passada donar llum verd a l’ús d’’aquest antiviral per a pacients greus que requereixen ventilació. L’executiu comunitari va indicar en un comunicat que ha donat l’autorització comercial de manera condicional al remdesivir sota un procés accelerat i l’acord dels estats membres. Aquest permís condicional és un tipus d’autorització que permet facilitar l’accés ràpid a medicines en moments d’emergència. D’aquesta manera el remdesivir es converteix en el “primer medicament autoritzat dins la UE per al tractament de la Covid-19. Brussel·les va explicar que les dades sobre el remdesivir es van analitzar “en un període de temps excepcionalment curt mitjançant un procés de revisió continuat”, donada l’emergència de salut pública que suposa el coronavirus. “Això ha permès concedir l’autorització amb rapidesa en el context de la crisi del coronavirus, en el termini d’una setmana després de la recomanació de l’EMA, comparat amb els 67 dies habituals”, va destacar la CE.

“L’autorització d’un primer medicament per tractar la Covid-19 és un important pas endavant en la lluita contra el virus”, va dir ahir l’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, que hi va afegir que Brussel·les “no escatimarà esforços per garantir tractaments eficients o vacunes contra el coronavirus”. Abans-d’ahir, l’executiu comunitari va afirmar que negocia amb la companyia farmacèutica Gilead Sciences la reserva de dosis suficients per a la Unió Europea de remdesivir, després que els EUA s’hagin assegurat la compra de més de 500.000 tractaments per als hospitals del país fins al setembre. En concret, el volum adquirit pels EUA suposa el 100% de la producció de juliol, i el 90% de la d’agost i setembre. L’Estat espanyol disposa de prou existències de remdesivir per tractar pacients greus fins a l’octubre vinent.

L’antiviral alenteix la producció de noves partícules de virus i, com a resultat, una infecció d’aquest tipus es desenvolupa de manera més lenta i els pacients en estat greu es recuperen una mitjana de quatre dies abans de l’habitual, segons l’estudi dut a terme als EUA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.