Salut

Denuncien agressions a professionals del CAP Masdevall de Figueres

Ho fa públic la Intersindical-CSC; afirma que fa mesos que dura, que els Mossos han hagut d’intervenir i subratlla que “l’ICS mira cap a una altra banda”

La Intersindical-CSC va denunciar ahir que els treballadors de l’atenció primària “es troben desprotegits pels responsables de les administracions” davant les situacions d’inseguretat que els toca viure. Afirmen que aquestes situacions s’han agreujat darrerament, quan els professionals s’han vist desbordats i sotmesos a pressió com a conseqüència de la pandèmia. El juliol passat, professionals del CAP Josep Masdevall van denunciar que patien problemes de salubritat i convivència que afectaven usuaris i personal, i van fer saber els episodis que van haver de viure amb una persona sensellar que dormia a l’entrada i que va protagonitzar molts episodis agressius amb els professionals del CAP.

Les delegades de la Intresindical ho van comunicar llavors a la junta de personal d’atenció primeària en una reunió conjunta amb la direcció d’Atenció Primària (DAP). La resposta rebuda, asseguraven ahir, és que l’ICS “no hi podia fer res i que era un problema de l’Ajuntament de Figueres”. Ahir afirmaven que la DAP els va fer saber, el 29 de setembre passat, que ja donaven aquella problemàtica “per resolta”.

La Intersindical, per la seva banda, denuncia “la poca implicació que està tenint l’ICS davant les problemàtiques d’inseguretat que patim els treballadors”, i demana que es prenguin mesures. A més, afirma que aquesta problemàtica no afecta només el CAP Masdevall ni Figueres, sinó que “aquestes situacions d’inseguretat es viuen arreu del territori”.

A l’ICS li consten dues agressions

L’Institut Català de la Salut (ICS) de Girona va sortir al pas ahir de la denúncia de la Intersindical-CSC, i va explicar que des de l’any 2005 hi ha protocol·litzat un procediment de prevenció i actuació davant de les situacions de violència, que segueixen tots els centres de l’ICS, i que estableix mesures de prevenció davant de situacions de violència.

L’ICS de Girona té coneixement de 179 agressions als equips d’atenció primària de la regió sanitària de Girona en els darrers tres anys, tretze de les quals van ser físiques (una sola l’any passat) i la resta, verbals. A Figueres, li consten vuit agressions en els últims tres anys, dues el 2018 i sis l’any passat (quatre al CAP E. Lluch i dues al CAP J. Masdevall). Respecte al conflicte amb el sensellar, l’ICS assegura que “s’han fet múltiples gestions tant amb l’Ajuntament de Figueres, la Guàrdia Urbana, els serveis socials i amb salut mental per resoldre la situació i trobar una sortida a la problemàtica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona