El risc de rebrot baixa, però les UCI continuen plenes
El nombre de crítics torna a pujar per sobre dels 50 i també creix el nombre d’ingressats malgrat que el risc de rebrot se situa en 311
El brot a la residència de Celrà ha provocat quatre morts
Tot i que el risc de rebrot fa dies que baixa a la regió sanitària de Girona, el nombre d’ingressos fa dos dies que continua creixent, segons dades del portal dadescovid.cat. En data d’ahir, el risc de rebrot se situava en 311, molt per sota de les setmanes anteriors –arribava als 400 durant l’interval de la primera setmana de febrer–, però, tot i així, el nombre de persones ingressades se situava ahir en 244 –set més que en finalitzar la setmana passada–. També el nombre de persones ingressades a les UCI havia augmentat, de manera que el mateix portal registrava ahir quatre persones més a les UCI que el dia anterior. Concretament, es registraven 53 persones en unitats de crítics. El nombre de casos acumulats positius superava ahir els 58.000, concretament, 58.027 –206 casos nous respecte al darrer registre.
Entre els casos registrats, hi ha els del brot a la residència de Celrà detectat a finals de gener, que ha afectat 28 dels 29 residents i que ha provocat quatre morts. Segons informava ahir l’ACN, només un usuari ha quedat lliure de contagi i ara està en espera dels resultats d’una PCR que es va fer dilluns per confirmar si es manté negatiu. Pel que fa als treballadors, hi ha quinze persones afectades. El centre ja fa uns dies que va començar la fase de desaïllament i ja hi ha 21 usuaris recuperats i sols en queden dos de positius que continuen aïllats.
El brot a la residència de Celrà va tenir lloc quan els residents encara no havien rebut la segona dosi de la vacuna. La setmana passada, els equips de vacunació s’hi van desplaçar per administrar la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 als residents ja recuperats fins aleshores.
Vacunes per als sanitaris del sector privat
Els hospitals comarcals del sistema sanitari públic de la regió sanitària de Girona han començat a vacunar aquesta setmana els metges, infermeres i odontòlegs que exerceixen en el sector privat, ja sigui en consultes privades o en centres mèdics. Els hospitals Josep Trueta de Girona i Sant Jaume de Calella van iniciar la vacunació de sanitaris de la xarxa d’hospitals privats la setmana passada i ara s’estendrà també a la resta de comarques, segons va informar ahir Salut. L’hospital de Campdevànol va començar ahir a administrar les primeres dosis a personal sanitari de consultes privades, i els hospitals de Figueres, Olot i Palamós ho faran avui. Així, els professionals poden desplaçar-se a aquests centres de referència comarcal, on se’ls administrarà la vacuna en el dia i l’hora en què hagin estat citats.