Salut

Les mascaretes es retiraran dels espais públics per una llei estatal i les CCAA no podran imposar-les

Fernando Simón assegura que les Comunitats estaven “molt informades” que la mesura era “necessària”

Les mascaretes deixaran de ser obligatòries als espais públics el pròxim 26 de juny en virtut d’un reial decret llei estatal que modificarà l’actual, una norma que indicarà les circumstàncies concretes en què no caldrà portar un complement que s’ha convertit en imprescindible els darrers mesos.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) ha indicat aquest dilluns sobre aquesta qüestió, que el fet que la norma provingui de l’executiu estatal “complica” que una Comunitat Autònoma pugui imposar-la en aquelles circumstàncies. També afirma que les situacions de risc per a les quals es proposa són “prou àmplies” per a cobrir tot l’espectre de focus d’infecció en un escenari de remissió de la pandèmia.

La mascareta i la relaxació del seu ús han estat temes destacats de la roda de premsa habitual dels dilluns per informar de l’última hora de la pandèmia, protagonitzada en aquest cas per Simón i per la secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón.

Per exemple, Simón ha considerat que no es pot descartar que, en un gir de la situació i un empitjorament destacat de la situació, calgués recuperar aquesta mesura de protecció també a l’exterior. “Esperem que no passi, creiem que no passarà, les dades així ho indiquen, però no es pot descartar”.

Simón ha subratllat, en aquest sentit, que les mesures que s’han pres fins ara “no s’han de marcar a foc com a estables i permanents”, sinó que depenen de l’evolució de la pandèmia.

D’altra banda, i sobre la queixa que han expressat algunes Comunitats Autònomes pel fet que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciés al públic la mesura sense haver-la comunicada prèviament a les altres administracions, Simón ha recordat que la mesura s’estava discutint “des del gener del 2020”, i que l’esborrany final va sortir a proposta de la Ponència d’Alertes, que depèn del Consell Interterritorial de Sanitat Pública, en el qual hi ha representades totes les Comunitats.

Finalment, Calzón s’ha mostrat convençuda que, malgrat el retard de “tres o quatre dies” en assolir la fita de 15 milions de persones arreu de l’Estat amb la pauta completa de la vacunació, es podrà complir la pròxima, del 50% de la població immunitzada amb les dues dosis el 19 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC