Salut

Europa compra a Hipra 250 milions de vacunes

El producte està pendent de l’aval de l’Agència Europea de Medicaments (EMA)

La Comissió Europea va tancar ahir el contracte de compra a la farmacèutica Hipra, d’Amer, de 250 milions de dosis de la seva vacuna contra la covid-19 per a la propera tardor. En l’adquisició conjunta de la Unió Europea hi participen 14 estats, de manera que l’acord posarà ràpidament a disposició dels països participants la vacuna, un cop aquesta hagi rebut l’aval de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), perquè el producte encara ha de ser aprovat per poder ser distribuït.

L’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, va afirmar que el vaccí de la farmacèutica catalana complementarà la cartera de vacunes per garantir “la màxima preparació” de cara a la tardor i l’hivern. Kyriakides també va destacar que és essencial que la vacunació i les dosis de reforç augmentin en els pròxims mesos. A més, va afirmar que treballen incansablement per garantir-ne la disponibilitat per a tota la ciutadania. Segons va afirmar la Comissió, s’han aconseguit uns 4.200 milions de dosis en el marc de l’Estratègia de Vacunes de la UE i els països participants podrien decidir donar les vacunes a països de renda baixa i mitjana o redirigir-les a altres països europeus.

La vacuna d’Hipra se suma a una cartera europea diversificada en què ja figuren AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNTech-Pfizer, Moderna, Novavax i Valneva. L’empresa catalana considera l’anunci europeu “un pas endavant” i fonts de la farmacèutica es van mostrar “orgullosos” per la signatura del contracte. “És un projecte de país en què, a més de l’equip d’Hipra, també han participat la comunitat científica espanyola, hospitals, centres de recerca i persones voluntàries en els assajos clínics”, van afirmar des d’Hipra. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, també va valorar ahir positivament l’anunci de la compra de vacunes per part d’Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona