Salut

Procés participatiu per definir l’hospitalització del nou Campus de Salut

Més de 200 professionals opinen sobre les habitacions o els controls d’infermeria

Pròximament s’abordarà l’àrea de crítics i de serveis generals

Més de 200 professionals del Trueta i del Santa Caterina de Salt han participat al procés per definir l’àrea d’hospitalització del futur Campus de Salut de Girona. Aquest és el segon procés de participació que es posa en marxa, després d’urgències, en el marc de la redacció del pla funcional del nou Trueta. Pròximament s’abordaran els de crítics i de serveis general. La metodologia utilitzada s’ha estructurat, de nou, en dues etapes. La primera, en format telemàtic, s’ha fet a través d’un qüestionari dirigit als treballadors dels dos centres des del 25 d’octubre i fins al 7 de novembre. Durant aquest període s’han recollit 210 respostes, un 55% de les quals corresponen a professionals de l’àrea d’hospitalització d’adults. Un cop completada aquesta primera fase, s’han organitzat dos grups de treball presencial, amb professionals de referència de les diferents especialitats i perfils que hi treballen. Aquesta segona etapa ha inclòs una trentena de professionals. Als participants se’ls ha preguntat sobre la distribució de les àrees d’hospitalització, l’agrupació de pacients segons complexitat de cures, controls d’infermeria o característiques de les habitacions. També se’ls ha preguntat per la priorització i la valoració d’espais físics i la distància entre les diferents àrees d’hospitalització i serveis de l’hospital. A més, s’han tractat específicament l’àrea maternal i infantil i la salut mental, tenint en compte les seves especificitats.

Conclusions

Els professionals veuen rellevant la distribució dels pacients segons la complexitat de cures dins la mateixa planta per aprofitar les sinergies entre l’expertesa d’infermeria i l’especialització mèdica. També es conclou que els ratis entre infermeria/pacient ha de ser variable segons la complexitat i es proposa un augment de la proporció d’habitacions d’ús individual. Es planteja que hi hagi espais amb accés directe a l’exterior per a pacients i acompanyants, la importància de la llum natural i de disposar d’un entorn confortable. Pel que fa a l’àrea maternoinfantil, els participants demanen augmentar la humanització d’espais, com ara les sales de part. La proposta de crear les anomenades “cases de naixements o de parts” és ben rebuda pels professionals. Es tracta de sales que simulen una habitació d’una llar i que estan pensades per afavorir els parts naturals. A salut mental consideren que cal una diferenciació del tipus d’habitació o de zones segons la complexitat de l’atenció i també s’aposta per un augment de les habitacions individuals. A més, es prioritza la comoditat dels professionals, la llum natural, la privadesa i la confidencialitat del pacient i la seguretat. referència a l’estructura que ha de tenir l’àrea assistencial del Campus de Salut. La proposta resultant d’aquests processos es presentarà a l’equip impulsor per consensuar el contingut i s’elevarà a la direcció del projecte.

LA XIFRA

210
respostes
rebudes a través d’un qüestionari dirigit als treballadors del Trueta i el Santa Caterina.

LA DATA

25.10.22
és el dia
que es va activar el qüestionari, que es va poder respondre fins al 7 de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona