Salut

Covid-19

La Covid-19 continua perdent força amb una ocupació hospitalària normalitzada

Actualment, la incidència és de 97 casos per cada cent mil habitants

La Covid-19 a Espanya continua perdent força amb un nivell de transmissió en els majors de 59 anys per sota dels 100 casos per cada cent mil habitants i un impacte hospitalari normalitzat que a penes supera el 2% d’ocupació, és a dir 2.914 hospitalitzats, 591 menys en l’última setmana.

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, el llindar d’hospitalitzats vinculats a infecció de Covid-19 ha baixat del llindar dels 3.000 –cosa que significa un 2,3% d’ocupació–, dels quals 220 es troben en les unitats de vigilància intensiva, que té també un nivell de saturació normalitzat del 2,5%.

Del total d’ingressats, el 49,1% ha estat a causa de les complicacions de salut que produeix la infecció amb Sars_cov_2, mentre que el total restant ha estat hospitalitzat per una altra causa, però se li ha detectat el virus.

En les UCI, la tendència ascendeix fins al 59%, mentre que la taxa restant són ingressos en crítics per altres motius però amb infecció de Covid-19.

Quant al nivell d’incidència en les persones majors de 59 anys, es troba en 97 casos per cada cent mil habitants, però no és una dada precisa sobre l’impacte de la transmissió perquè cada vegada es realitzen menys proves diagnòstiques a conseqüència de la reducció de la gravetat de la malaltia per la immunitat adquirida i vacunal.

Així, els indicadors de la Covid-19 a Espanya no han registrat repunts després de les festes nadalenques, amb una major prevalença d’altres malalties respiratòries com la grip.

Segons l’últim informe de la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica amb dades de l’Institut de Salut Carles III (ISCIII), la incidència de grip que detecten els serveis de salut d’Atenció Primària de les comunitats, amb 102 casos per cada cent mil habitants, és gairebé el doble que la de la Covid-19 (59 casos), una dada que avala que els virus gripals han tornat en aquesta temporada amb força.

Sobre el conjunt de les malalties respiratòries –en la qual es troba la Covid-19, grip, bronquitis, bronquiolitis o infeccions pulmonars, entre altres–, s’ha registrat en l’última setmana un repunt, segons les dades que divulga el Ministeri de Sanitat en l’informe setmanal sobre l’evolució del Sars_cov_2.

La incidència del conjunt de les infeccions respiratòries fa un mes va ser de 795 casos per cada cent mil habitants, mentre que va baixar en les setmanes posteriors fins als 636, i torna a repuntar en la segona setmana de gener fins als 751, principalment pels casos de virus gripals.

No obstant això, la Covid-19, malgrat tenir un nivell menor d’incidència en aquests moments que altres virus, continua generant unes taxes d’hospitalització lleument majors: de 2,2 casos per cada cent mil habitants, mentre que la grip 1,9.

Els decessos vinculats a infecció per Covid-19 en l’última setmana han estat de 109 (118.183 des de l’inici de la pandèmia).

En les residències de majors el nombre de morts per coronavirus es manté estable, encara que han augmentat els contagis. Així, s’ha passat dels 17 morts (fa dues setmanes) als 18, mentre que els casos positius han passat dels 1.061 als 1.279.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES