Societat
Inclusió darrere els fogons
El projecte D’ins, creat per donar oportunitats formatives i laborals a persones vulnerables, celebra el desè aniversari
La Fundació Formació i Treball obre el setè restaurant, el primer a Barcelona, i gestiona quatre menjadors socials
L’entitat mira de potenciar les línies d’àpats a domicili per generar més llocs de treball
“Quan em van
contractar vaig tocar el cel, perquè a la meva edat em veia perdut per començar de zero”
Equipat amb el típic barret de cuiner, l’Eduardo cada dia es prepara perquè no falti res als centenars de plats d’amanida que preparen a l’escola restaurant D’ins que la Fundació Formació i Treball té a Sant Adrià de Besòs. Aquest argentí de 62 anys ...
Tothom a la feina
No hi ha ningú de braços plegats de bon matí a l’escola restaurant de D’ins. L’Eduardo té feina fent les amanides mentre altres cuiners escalfen les olles als fogons. Al menjador els cambrers més joves eixuguen coberts i paren taula. A la mateixa sala faran el curs de formació per fer de cambrers per aprendre a presentar i a retirar els plats a taula. Són sessions formatives prèvies que es fan a l’entitat abans de fer els contractes d’inserció per oferir una feina temporal a la mateixa escola
119
persones
en risc d’exclusió social es van contractar el 2022.
344.993
quilos
d’aliments recuperats es cuinen de donacions alimentàries.
620.821
menús
es van servir als set restaurants i 1.200 àpats diaris a col·lectius vulnerables.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.