Salut

Societat

Inclusió darrere els fogons

El projecte D’ins, creat per donar oportunitats formatives i laborals a persones vulnerables, celebra el desè aniversari

La Fundació Formació i Treball obre el setè restaurant, el primer a Barcelona, i gestiona quatre menjadors socials

L’entitat mira de potenciar les línies d’àpats a domicili per generar més llocs de treball

“Quan em van contractar vaig tocar el cel, perquè a la meva edat em veia perdut per començar de zero”

Equi­pat amb el típic bar­ret de cui­ner, l’Edu­ardo cada dia es pre­para perquè no falti res als cen­te­nars de plats d’ama­nida que pre­pa­ren a l’escola res­tau­rant D’ins que la Fun­dació For­mació i Tre­ball té a Sant Adrià de Besòs. Aquest argentí de 62 anys ...

Tothom a la feina
No hi ha ningú de braços plegats de bon matí a l’escola restaurant de D’ins. L’Eduardo té feina fent les amanides mentre altres cuiners escalfen les olles als fogons. Al menjador els cambrers més joves eixuguen coberts i paren taula. A la mateixa sala faran el curs de formació per fer de cambrers per aprendre a presentar i a retirar els plats a taula. Són sessions formatives prèvies que es fan a l’entitat abans de fer els contractes d’inserció per oferir una feina temporal a la mateixa escola
119
persones
en risc d’exclusió social es van contractar el 2022.
344.993
quilos
d’aliments recuperats es cuinen de donacions alimentàries.
620.821
menús
es van servir als set restaurants i 1.200 àpats diaris a col·lectius vulnerables.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.