Salut

MATARÓ

L’hospital s’adhereix a la Xarxa Domum per humanitzar l’atenció en oncologia

Adequar els espais d’espera amb objectiu terapèutic perquè siguin més acollidors i polivalents, i promoure activitats psicosocials que complementin els tractaments mèdics per millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones malaltes i els seus familiars. L’hospital de Mataró va anunciar, sota aquestes dues premisses, la seva incorporació a la Xarxa Domum i la posada en marxa del programa d’acompanyament a persones que conviuen amb el càncer. El centre sanitari fa així un pas més en el tractament oncològic i amb un compromís socialment responsable complementant l’atenció medica i abordant les necessitats socials, psicoemocionals i de benestar físic de pacients i familiars.

De moment, segons van indicar els responsables, ofereix acompanyament i diverses activitats –pròpies o en col·laboració amb diferents entitats de voluntariat–, com ara sessions informatives, nutrició, assessorament i orientació laboral, grups d’artteràpia i de ioga, cura de la pell i club de lectura amb una programació mensual que s’anirà ampliant.

“El nostre objectiu és atendre la persona amb una mirada holística, en el seu conjunt i la seva complexitat i, per tant, no deixar de banda necessitats que van més enllà de la consulta”, va explicar Rosa Monteis, referent d’humanització del Consorci Sanitari del Maresme.

Un equip multidisciplinari proposa les activitats i ajuda en la difusió entre professionals, pacients i famílies. Monteix dirigeix el grup juntament amb Noemí Juan, coordinadora tècnica del programa Domum, i en formen part professionals d’infermeria, oncologia, hematologia, treball social i atenció a l’usuari; també compta amb dues persones que tenen càncer a fi de poder incorporar l’experiència de pacient i fer que aquesta iniciativa respongui al màxim a les necessitats i les expectatives dels pacients de l’hospital de Mataró.

La sala d’espera de l’hospital de dia oncohematològic de l’hospital s’ha transformat en un espai versàtil humanitzat, amb butaques per a qui vol interactuar, espais d’intimitat per a qui prefereix estar sol, i zones amb punts de recàrrega d’aparells electrònics per permetre als pacients treballar amb l’ordinador o seguir amb el seu dia a dia. A més, s’ha obert una nova sala just al vestíbul principal del centre, la Sala Domum Tallers, que és un espai acollidor i polivalent per a tallers, xerrades i altres activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

espai

Acaba amb èxit el primer passeig espacial privat de la història

barcelona
MEDI AMBIENT

Tret de sortida per un turisme sostenible de sol i platja al delta del Llobregat

El Prat de Llobregat
medi ambient

Banyoles proposa una ruta en bicicleta pels barris

Banyoles

Finalitzen les obres d’arranjament del local social de Montilivi

girona

Mor un boletaire de 82 a la Vall d’Hebron que havien rescatat d’un forat a Saldes

BARCELONA

La residència Riudeperes de Calldetenes es reformarà totalment el 2025

CALLDETENES
educació

Els alumnes sense plaça d’FP poden tornar a fer la preinscripció entre 19.514 vacants

barcelona
SOCIETAT

Ordre judicial per traslladar els animals de la gossera de Figueres a Albons

FIGUERES
medi ambient

El Pla de l’Estany té 6.000 hectàrees per instal·lar-hi parcs eòlics i solars

banyoles