Salut

L’Hospital de Bellvitge estrena una zona per a les urgències psiquiàtriques

El servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Bellvitge compta des d’aquesta setmana amb un espai propi a la zona d’Urgències dissenyat i dedicat específicament per atendre pacients amb problemes de salut mental de diferent gravetat. El nou espai permet tractar o tenir en observació fins a 7 pacients de forma simultània, gràcies a dos espais de monitoratge per a casos d’especial gravetat i altres dos que facilitaran l’atenció de fins a 5 pacients de menor complexitat.

La doctora Pino Alonso, cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Bellvitge, destaca que les noves urgències suposen “una millora molt important en les condicions en que podrem atendre les necessitats dels pacients amb patologia psiquiàtrica, garantint el seu confort, i facilitant el treball dels professionals”.

L’Hospital de Bellvitge és el centre de referència per a les urgències psiquiàtriques dels 330.000 habitants de l’Hospitalet i el Prat de Llobregat. Això es tradueix en una quinzena d’atencions d’urgència diàries i unes 4.000 anuals. L’any 2023 només un 14% de les urgències van estar més de 24 h al centre i només un 3% va necessitar ingrés, segons dades de l’hospital.

La inauguració de les noves urgències psiquiàtriques forma part del programa 12 mesos x la Salut Mental que desenvolupa l’hospital i que inclou un seguit d’accions per a la millora del benestar emocional de la població, com ara activitats lligades a la musicoteràpia, la lectura, la teràpia assistida per animals o la creació d’un hort terapèutic, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia