Salut

Una nova solució per reduir el dolor en ferides complexes guanya la III Beca de Recerca de la FSE

Un estudi sobre una nova aplicació per reduir el dolor en ferides complexes ha resultat premiat amb la III Beca de Recerca de la Fundació Salut Empordà (FSE). El treball ha estat liderat per Patricia Santa, infermera de l’Hospital de Figueres experta en cures complexes. “La cura de les ferides és dels moments assistencials més dolorosos, ja que implica retirada dels apòsits, neteja de la ferida, etc., però alhora la cura és fonamental per assegurar una bona cicatrització.

Tot i així, aquest dolor sovint dificulta molt poder fer aquestes cures i els analgèsics no sempre són eficaços o poden derivar en efectes adversos greus”, exposa l’autora de l’estudi, que ha comptat amb la col·laboració d’un equip multidisciplinari, format per professionals expertes en malalties infeccioses i personal de salut laboral i prevenció de riscos laborals (la metgessa Sònia Vega i les infermeres Anna Frigola, Pilar Girbal i Montse Guitart).

Aquest estudi vol introduir un producte que s’utilitza àmpliament com a anestèsic per a intervencions quirúrgiques i que ha començat a utilitzar-se de forma tòpica en aquest tipus de ferida. A més, alguns autors han suggerit un possible efecte antimicrobià que podria reduir les infeccions de les ferides associades als embolcalls cel·lulars que apareixen entorn de les ferides i que aquest tractament arribaria a dissoldre. Finalment, també es valoraran aspectes de protecció dels professionals en l’ús d’aquesta tècnica.

“Aquest és un exemple de treball en equip que li ha valgut una bona puntuació, a més d’una proposta interessant, aplicable i d’alt interès clínic”, ha recalcat el director de Recerca, Innovació i Desenvolupament de la FSE, Pere Plaja, responsable d’atorgar la Beca en nom de la Fundació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Crida a la prudència per un cap de setmana llarg de revetlla i Gran Premi de F1

Barcelona

L’Ajuntament vol aprovar al ple del vespre el projecte de la piscina coberta

olot

Seu de l’acte central del Dia Internacional de l’Alliberament LGTBI

breda
urbanisme

Barcelona destina 10,5 milions a millorar l’accessibilitat a les voreres

Barcelona
Societat

Nou aparcament de més de 300 places a l’estació de Martorell Central

Martorell

250 investigadors es reuniran al 10è congrés Living Knowledge de la UdG

girona

Nova teràpia al Trueta per al tractament de la insuficiència cardíaca

girona

Un treball fotogràfic qüestiona la frontera entre Osona i Garrotxa

olot

Tallers per gestionar l’ansietat, la iniciativa d’un CAP del Ripollès

campdevànol