Salut

SALUT

Un miler de pacients amb càncer donats d’alta a l’Hospital de Mataró

Més d’un miler de maresmencs ja formen part del programa “Llargs supervivents de càncer” de l’Hospital de Mataró que centra l’atenció en la recuperació i el benestar de les persones que han patit en els tractaments mèdics i quirúrgics. Són persones que han patit un càncer, però que ja es troben lliures de malaltia, transcorregut un període d’entre 5 i 10 anys, depenent del tumor, i que l’equip d’oncologia ja ha donat l’alta.

Incidència i supervivents

Molts d’aquests tumors (tiroides, bufeta, melanoma) es diagnostiquen en estadis molt precoços i els pacients no es visiten a oncologia ni necessiten tractament oncològic. És per això, que la majoria de persones incloses al programa de llargs supervivents son casos de tumors de mama o colorectal.

La supervivència dels pacients amb càncer s’ha vist incrementada significativament els darrers anys gràcies al diagnòstic precoç i a les millores en els tractaments mèdics i quirúrgics, i això planteja nous reptes per als sistemes de salut, que han de garantir un seguiment adequat i personalitzat per a cadascun dels supervivents.

Un 73% dels supervivents de càncer es reincorporen a la vida laboral i familiar que portaven abans del tractament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia