Salut

El piano per a pacients, professionals i familiars s’estén als centres de MútuaTerrassa

Fa un any que va posar en marxa la iniciativa Toca la vida posant l’instrument al vestíbul de l’hospital per amenitzar les entrades i sortides

MútuaTerrassa ha decidit estendre a d’altres centres el programa Toca la vida que va donar a conèixer el 21 de juny de l’any passat, coincidint amb el Dia Internacional de la Música, i ha previst traslladar-hi el piano que amenitza les entrades i sortides a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Aquest és un projecte de música en viu promogut per la Comissió d’Humanització de l’entitat i concebut amb la voluntat de millorar la salut i l’experiència dels pacients atesos, però també dels familiars i professional, als que posen a la seva disposició l’instrument perquè interpretin peces breus.

Dotze mesos després de presentar la iniciativa l’entitat fa una valoració molt positiva perquè ha tingut molt bona acollida i, amb el propòsit de donar-hi continuïtat i seguir arribant a un major nombre de ciutadans, ha decidit ubicar el piano en diversos emplaçaments com ara l’Hospital de Dia d’Oncologia i Polivalent de Consultes Externes, el vestíbul de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i l’entrada del Centre Vallparadís- en algunes dates concretes.

Des del centre sanitari asseguren que son diversos els estudis que evidencien que la música aporta nombrosos beneficis per a la salut i d’aquí “la conveniència d’acostar-la als hospitals i centres sanitaris”, ja que consideren que és “una bona forma d’aportar-hi calidesa i proximitat i donar suport a les persones durant els processos de malaltia”

El projecte Toca la vida és una de les accions incloses en el Pla d’Humanització i Experiència Pacient de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT) que va presentar el 2023 i que s’estructura en quatre línies estratègiques.

Demà està previst que el piano s’ubiqui a l’Hospital de Dia d’Oncologia en dues franges horàries: de 13 a 13.30 hores i de 15.30 a les 16 hores, mentre que el divendres 21 es traslladarà al vestíbul de l’Hospital Universitari en el mateix horari i, el dimecres 26, s’ubicarà a l’entrada del Centre Vallparadís entre les 15 i les 17.30 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia