Salut

salut

Crida a la ciutadania per “salvar” el servei de pediatria de l’Hospital de Mataró

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme convoca aquest dijous a la ciutadania i els professionals per “salvar” el tancament temporal del servei de pediatria de l’Hospital de Mataró. L’anunci del trasllat dels ingressos pediàtrics, durant els mesos d’estiu, ha aixecat les alarmes i qualifiquen “d’irresponsable” no haver previst amb més antelació les places de pediatria per garantir el servei. “Les condicions que s’estan negociant és fer torns de 12 hores i això pot repercutir en la qualitat del servei”, lamenta un dels membres de la plataforma, Manolo Andújar.

El conflicte arriba a les portes de l’estiu quan els professionals s’han d’agafar vacances i es planteja derivar els ingressos a d’altres centres hospitalaris. L’empresa proposa als treballadors una jornada de treball organitzada per torns de 12 hores, previsiblement fins a mitjans d’octubre, i que es mantindran cinc pediatres en cada servei. “No es planifica res i ens passarà el mateix amb les jubilacions, tenim un hospital saturat i sobrecarregat”, lamenten des de la plataforma que segueixen de prop les negociacions que aquests dies mantenen els sindicats amb el Consorci Sanitari del Maresme per evitar el tancament.

Segons explica en un comunicat Metges de Catalunya els professionals s’han compromès a mantenir operatius almenys set d’aquests llits. Així, l’hospital continuaria assumint els ingressos relacionats amb patologies menors i de curta durada, i derivaria a l’Hospital de Can Ruti de Badalona els casos d’alta complexitat i llarga durada. Per fer front a la demanda assistencial i cobrir tot el servei i les guàrdies, l’Hospital de Mataró necessita una trentena de pediatres, dels quals ara només n’hi ha 23.

Resposta al carrer

Des de la coordinadora fan una crida a sortir el carrer, davant l’Ajuntament de Mataró, aquest dijous a les set de la tarda. “Per salvar el servei de pediatria i en defensa de la sanitat pública”, alerten en un comunicat on critiquen els responsables del serveis tant de la conselleria de Salut com del propi consorci sanitari. Recorden que dins el consell rector en formen part tres representants de l’Ajuntament i que el vicepresident és l’alcalde de Mataró, David Bote.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.