Salut

Més de 5.000 procediments del Servei d’Hemodinàmica Cardíaca de Clínica Girona en 15 anys

Clínica Girona ha dut a terme més de 5.000 procediments invasius des que, ara fa 15 anys, va crear el Servei d’Hemodinàmica Cardíaca, l’única Unitat d’intervencionisme cardíac privada de les comarques de Girona. Actualment, la unitat es divideix en dues seccions, la Unitat d’Hemodinàmica Cardíaca, sota la direcció dels Drs. Joan Bassaganyas i Martí Puigfel, i la Unitat d’Arrítmies Cardíaques, dirigida pels Drs. Josep Brugada i Maria Emilce Trucco.

La unitat d’hemodinàmica cardíaca ha realitzat coronariografies diagnòstiques en pacients amb dolor toràcic, cardiomiopaties i estudis precirurgia cardíaca. També ha tractat l’angina i l’infart de miocardi mitjançant angioplàsties coronàries amb col·locació de stents farmacoactius de darrera generació, angioplàsties amb baló amb fàrmac, i tractament amb shockwave per lesions extremadament complexes. A més, ha efectuat implants de vàlvules cardíaques sense necessitat de cirurgia (TAVI), reparacions de la vàlvula mitral amb catèter sense cirurgia (MITRACLIP) i reparacions de defectes estructurals del cor sense cirurgia (CIA, FOP, tancament de l’orelleta, etc.).

En la unitat d’Arrítmies Cardíaques es realitzen estudis invasius i no invasius per diagnosticar l’origen de les síncopes i les palpitacions. S’ofereix tractament amb catèter de les diferents taquicàrdies i arrítmies cardíaques, incloent-hi l’ablació amb catèter de tota mena de taquicàrdies supraventriculars i ventriculars, extrasístole, síndrome de Wolff-Parkinson-White i fibril·lació auricular. També s’implanten tota mena de dispositius cardíacs com monitors cardíacs subcutanis, marcapassos uni, bi i tricamerals, i desfibril·ladors implantables. La unitat és pionera en la utilització de nova estimulació fisiològica i de marcapassos i desfibril·ladors sense cables.

La Unitat d’intervencionisme de Clínica Girona està equipada amb la tecnologia més sofisticada i d’última generació per garantir la màxima seguretat i eficàcia en tots els procediments. Això inclou aparells d’imatge cardíaca, radioscòpia, ecocardiograma transtoràcic i transesofàgic, ecocardiografia transesofàgica tridimensional, sistema de mapatge tridimensional NAVIX, aparells d’ablació amb radiofreqüència i de CRIO ablació.

A més, la unitat compta amb el suport de cirurgia cardíaca del Dr. Alberto Castro, i un equip de personal d’infermeria, auxiliar i tècnic d’alta qualificació. Aquesta combinació permet a la Clínica Girona oferir un servei de cardiologia invasiva capaç de dur a terme els procediments més sofisticats i d’alta complexitat, sempre amb l’objectiu de proporcionar el millor tractament possible als pacients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia