Salut

Projecte europeu per millorar l’accés de les persones amb discapacitat intel·lectual als serveis de salut

L’entitat gironina Fundació Campus Arnau d’Escala i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) – Institut d’Assistència Sanitària (IAS) participen en el projecte europeu “Equal Treatment” (Tracte No Discriminatori). Aquest projecte té per objectiu millorar l’accés i el tracte adequat de les persones amb discapacitat intel·lectual als serveis de salut, a través de la formació dels professionals que intervenen en el procés d’atenció del col·lectiu i els seus familiars o persones de suport. Segons dades de la Unió Europea, les persones amb una discapacitat en l’aprenentatge (trastorns del neurodesenvolupament) tenen un risc de morir quatre vegades superior per no haver rebut una atenció adequada a les seves necessitats de salut, tant física com mental.

El projecte “Equal Treatment” del programa Erasmus+ té un pressupost total de 250.000 euros. Va començar el gener del 2022 i acabarà a finals d’aquest any. Hi participen set socis: a banda de la Fundació Campus Arnau d’Escala i l’IDIBGI-IAS, hi ha entitats i universitats de Bèlgica, Grècia, Finlàndia i Lituània. La trobada de Girona d’ahir i d’avui a l’EspaiCaixa és la quarta entre els socis. Abans, s’havien trobat a Atenes (Grècia), Kaunas (Lituània) i Brussel·les (Bèlgica).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia