Salut

L’ABS La Bisbal d’Empordà celebra els 30 anys de servei

Els dies 27 i 28 de setembre de 2024 es celebrarà a la Bisbal d’Empordà el 30è aniversari de la posada en servei de l’ABS de la població. Les activitats començaran el dia 27 de setembre a la tarda amb una jornada al Museu de la Terracota amb una taula rodona amb protagonistes del centre -professionals de l’ABS, usuaris i usuàries i representants institucionals de SSIBE, de la Regió Sanitària i de l’Ajuntament- i acabarà amb un sopar de celebració. Els actes continuaran el dissabte 28 de setembre, als jardins de Torre Maria, on es faran activitats gratuïtes per adults i infants durant tota la jornada: zumba, taller de maquillatge i ceràmica, dinar musical, màgia i tastet de pastissos, entre d’altres. També s’oferirà servei de bar solidari i food trucks.

La Comissió organitzadora dels actes està formada per la Direcció i professionals de l’àrea bàsica i ha comptat amb la col·laboració i implicació de la comunitat i la participació del teixit associatiu del municipi, concretament: Ajuntament de La Bisbal d’Empordà, Dracs La Bisbal, Voltors La Bisbal, Geganters de la Bisbal, Francesc Figueras, Museu de la Terracota i les pastisseries Can Massot, Can Font i Can Sans de La Bisbal.

Des del 1994

L’1 d’abril de 1994 es va posar en funcionament l’àrea bàsica i durant aquests 30 anys ha prestat els serveis d’atenció primària de salut als municipis de La Bisbal d’Empordà, Corçà, Casavells, Cruïlles, Monells, Sant Sadurní de l’Heura, Foixà, Forallac, Palau-Sator, Parlavà, Rupià, Ullastret i Ultramort. . Des de l’any 2021 és unitat docent i ofereix residència de medicina familiar i comunitària. La seva activitat s’ha vist augmentada al llarg dels anys i si bé el 2003 es realitzaven 100.781 visites, el 2023 l’activitat va ser 132.421 visites durant l’any, un 31% més.

Els professionals de l’ABS també han augmentat: dels 40 del 2015 als 64 actualment. Al capdavant de l’ABS de La Bisbal d’Empordà han passat 7 directors diferents. Montserrat Figuerola va ser la primera directora i la van seguir per ordre cronològic Pere Plaja, Jordi Coderch, Gregorio Bueno, Sara Rodríguez, Jesús Sánchez, i José Miguel Villar, que n’és l’actual director.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El jardí botànic Marimurtra commemora el 150è aniversari de Carles Faust

BLANES
societat

El govern vol anar de la mà del professorat per desenvolupar el conveni amb l’OCDE

barcelona

Denuncien el consistori per omissió de rescat d’un gos que va morir atropellat pel tren

PUIGCERDÀ

Entra en funcionament la remodelada pista polivalent de Can Borrell

BLANES

Detenen un ciutadà pakistanès que viatjava amb un passaport falsificat

LA JONQUERA

Els opositors al parc eòlic marí demanen a Territori que n’avaluï l’impacte

ROSES

El ple aprova el projecte definitiu de la residència i centre de dia

LLORET DE MAR
LA CRÒNICA

Digueu-ne ressaca, cansament o instint de supervivència

Endesa reforça la xarxa per millorar el servei a 17.000 clients de cinc barris

GIRONA