Salut

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ja compta amb la unitat d’hemodiàlisi per a 40 pacients

Els pacients de l’Alt Penedès que han de rebre tractament de sessions d’hemodiàlisi convencional ja no s’han de desplaçar a l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú i poden rebre’l a la nova Unitat de Diàlisi de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (HCAP) que ha entrat en funcionament avui. Ara podran fer aquest tractament molt més a prop dels seus domicilis, el que suposa un gran estalvi de temps en trasllats.

La nova unitat compta amb una superfície de 850 m² que es divideix en quatre sales de tractament amb capacitat per a 30 persones, una sala d’entrenaments per a la diàlisi peritoneal i consultes externes. La unitat està situada en un edifici de nova construcció annexa i enllaçada a les instal·lacions ja existents de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, i s’ha equipat amb les darreres novetats tecnològiques. A l’espai s’hi realitzen les consultes externes dels pacients amb malaltia renal crònica avançada (ERCA), les sessions d’introducció a la diàlisi peritoneal i les sessions d’hemodiàlisi convencional.

L’HCAP s’inclou al pla de remodelació i ampliació d’infraestructures del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) 2023-2027, que té com a objectiu ampliar la cartera de serveis i crear espais més confortables i adaptats a les necessitats dels pacients i els seus professionals. El finançament del projecte sorgeix de l’acord de govern plurianual de 42 milions d’euros, una inversió del Servei Català de la Salut (SCS) de la Generalitat de Catalunya per ser executada entre els anys 2023 i 2027.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia