Salut

Fins a 7.130 unitats als centres sanitaris per inmunitzar els infants contra el virus respiratori sincicial

La Regió Sanitària de Girona ha començat avui, per segon any consecutiu, la campanya d’immunització a nadons de fins als 6 mesos contra el virus respiratori sincicial (VRS), un virus altament contagiós que es dissemina amb les secrecions nasofaríngies de les persones infectades o mitjançant les gotes de saliva, constituint una de les principals causes d’hospitalització en infants menors de 5 anys, segons informa el Departament de Salut. De moment ja s’han repartit 7.130 unitats de l'l’anticòs monoclonal en tots els centres de la regió sanitària.

Segons dades de Vigilància Epidemiològica, en aquella primera campanya, a la Regió Sanitària de Girona es van immunitzar el 85,5% dels nadons de fins a sis mesos, aconseguint reduir els ingressos hospitalaris convencionals per bronquiolitis en menors de sis mesos en un 77,9%, ja que es va passar de 253 ingressos durant l’hivern de 2022-2023 a 56 l’hivern passat. El gerent de la Regió Sanitària de Girona, Jaume Heredia, ha manifestat que aquesta “és una campanya que fem amb molta il·lusió perquè els resultats de l’any passat ho avalen. Són unes xifres molt esperançadores”.

El gerent de la Regió, ha insistit en que “el símptoma principal del VRS seria l’ofec i la dificultat respiratòria. I és quan arriba aquest moment que ens preocupa moltíssim perquè necessiten un suplement d’oxigen, motiu pel qual necessiten ingressar en un hospital. Per no arribar a aquest extrem què podem fer? Doncs immunitzar-los” ha manifestat afegint que “posar-los aquest medicament que és l’equivalent a una vacuna, que farà que quan aquest virus entri en contacte amb el nadó, no pugi desenvolupar tota aquesta cascada inflamatòria que provocarà que el nen emmalalteixi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia