Salut

salut

Es redueix un 15% els professionals de la Fundació Hospital d’Olot que es desplacen amb vehicles de motor a la feina

La Fundació Hospital d’Olot redueix un 15% els professionals que es desplacen amb vehicles de motor a la feina. Durant els darrers quatre anys, el centre ha fet passos per millorar la mobilitat activa entre els treballadors. D’aquesta manera, si el 2019 el 90% escollien cotxes o motos per anar a treballar, ara aquesta xifra ha baixat prop del 75%, és a dir, un 15% menys. Aquest canvi ha estat a expenses de duplicar els desplaçaments a peu (del 8,7% al 17,5%) i quadruplicar els fets amb bicicleta (de l’1,2% al 5,3%).

En aquest sentit, el 2021 es va crear la Comissió de Mobilitat de la Fundació amb l’objectiu principal d’impulsar el Pla de Desplaçament d’Empresa (PDE) per tal de transformar la mobilitat entorn de l’Hospital cap a una més sostenible i saludable. La possibilitat d’utilitzar un cotxe compartit, l’ús de transports amables (caminar, bicicleta, patinet...) en comptes del vehicle privat motoritzat, l’ús més intensiu de la xarxa de Transport Públic urbà d’Olot (TPO) o organitzar de manera més eficient les activitats laborals i formatives són alguns dels objectius específics que el Pla contempla per millorar la mobilitat.

Pel que fa als usuaris, el PDE també contempla una sèrie d’accions com promoure el transport a demanda, millorar la coordinació dels horaris del transport públic, informar respecte les possibilitats d’utilització del transport públic o fomentar un règim més racional de visites, agrupant-les per exemple.

Una de les demandes va ser la instal·lació de nous aparcaments segurs per a bicicletes per als professionals que s’han distribuït entre l’Hospital i les ABS i, properament, s’espera que els aparcaments per a usuaris ubicats a l’entrada de l’Hospital se n’hi sumin de nous de major seguretat. També està previst que l’Ajuntament d’Olot executi el bici carril que ha d’unir l’Hospital amb la carretera de Riudaura, segons recollia el procés participatiu OlotPedala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia