Salut

salut

Un comitè d’experts impulsarà les reformes al sistema sanitari

El govern nomena al director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, per presidir el grup que implementarà les mesures

El govern ha decidit crear una comitè d’experts sanitaris per impulsar la reforma del sistema català i deixa clar que el grup no farà cap nova diagnosi sinó que, a partir de les existents, proposarà les actuacions prioritàries. Presidit pel director general de l’Hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, a proposta del govern català, el Comitè d’Avaluació, Innovació, Reforma Operativa i Sostenibilitat del Sistema de Salut (CAIROS) s’integrarà al departament de Salut amb la funció d’assessorar, acompanyar tècnicament, impulsar i coordinar el desenvolupament de les actuacions del departament per a la “reforma i la sostenibilitat del sistema de salut”.

El comitè no elaborarà nous documents d’anàlisi sinó que valorarà “l’oportunitat i aplicabilitat en condicions reals” de les diverses mesures proposades fins ara pels experts i professionals del sector. En paraules del propi govern, el CAIROS treballarà en la modernització de la gestió dels centres i dels sistemes de compra/finançament “orientats a resultats i a la incentivació”, en l’atenció social i sanitària integrada, en la transformació digital, l’adequació del finançament i de la despesa global del sistema nacional de salut “prioritzant les àrees estratègiques i amb una millor relació cost-efectivitat”, en el desplegament de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i d’un sistema de vigilància epidemiològica a temps real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.